nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gezonde voeding

De cursus Gezonde voeding zelfstandig thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies vind je toonaangevende thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Gezondheid en uiterlijke verzorging. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen opleidingen en thuisstudies van betrouwbare afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Gezonde voeding! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €306,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Gezonde voeding februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIGezonde voeding8 maanden€306,00Meer informatie
LAUDIUSGezonde Voeding6 maanden€249,00Meer informatie
LOIGezonde voeding voor het hele gezin (BGN)3 maanden€237,60Meer informatie
Gezonde voeding zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Gezonde voeding op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze plek check & vergelijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheid en uiterlijke verzorging? Een goede optie is de online thuisstudie Gezonde voeding(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een cursus Gezonde voeding is niet moeilijk. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Gezonde voeding thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Gezonde voeding wordt al aangeboden vanaf €306,00 bij bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Gezonde voeding thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Gezonde voeding: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 8 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een toepasbare Gezonde voeding vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder bekijk je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool PBNA. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven hebben ook een Gezonde voeding klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online bekijk je de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen tref je zaken als webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-gezonde-voeding

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Persoonlijke ontwikkeling tot aan HBO Zakelijk Duits niveau B1, en sinds kort dus ook de Gezonde voeding zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Gezonde voeding online versneld volgen doe je vanaf €306,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gezonde voeding. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je graag gezond eten, maar weet je hier het fijne niet van? De cursus Gezonde Voeding biedt je alle belangrijke informatie over gezond eten volgens de nieuwste inzichten waarmee je voortaan gezond kunt koken. Aan het eind van deze cursus weet je wat de relatie is tussen je lichaam en voeding, wat je wel of niet moet eten bij hoge bloeddruk, gewrichtspijn of andere aandoeningen en de samenstelling van voedsel.

Daarom kies je voor Gezonde voeding van het NTI:

 • Ontdek de relatie tussen je lichaam en voeding
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie