nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Voedingsleer

De cursus Voedingsleer flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Gezondheid en uiterlijke verzorging. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen de beste zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Voedingsleer! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €418,00 bij onder andere NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juni 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Voedingsleer juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVoedingsleer8 maanden€418,00Meer informatie
NHAVoedingsleer9 maanden€249,00Meer informatie
Thuiscursus.nlVoedingsleer3-6 maanden€319,00Meer informatie
Voedingsleer online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Voedingsleer flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website vind je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheid en uiterlijke verzorging? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Voedingsleer(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een cursus Voedingsleer is niet ingewikkeld. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Voedingsleer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Voedingsleer is er al vanaf €418,00 bij o.a. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? Hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Voedingsleer thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Voedingsleer: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van zo’n 8 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een toepasbare Voedingsleer vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder bekijk je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als o.a. Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Capabel Hogeschool. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse scholen hebben ook een Voedingsleer klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-voedingsleer

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Lightroom tot en met Notuleren, en tegenwoordig dus ook de Voedingsleer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn situatie? Bijgaand benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Voedingsleer online versneld volgen is realistisch vanaf €418,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke producten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Voedingsleer. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wat is gezond voor je en wat niet? Wat doen eiwitten, vetten en vezels met jouw lichaam? En trends als hormoonproef eten en de visie van Paleo, wat houden die nu eigenlijk in? De cursus Voedingsleer geeft je antwoord op deze vragen én meer. De opleiding start met de basis. Hierna gaat Voedingsexpert Iris de Goede, van Fit met Iris, met jou dieper in op verschillende voedingsleren en visies. Want visies, die verschillen nogal in de foodbranche. Wil jij hier kritisch naar leren kijken? Schrijf je dan vandaag nog in!

Daarom kies je voor Voedingsleer van het NTI:

 • Ins & outs verschillende voedingsleren
 • Met Iris de Goede van Fit met Iris
 • Online leeromgeving met uitdagende opdrachten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie