nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Calculatie

De cursus Basiskennis Calculatie op afstand volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Administratie. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos de beste thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Basiskennis Calculatie! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is er al vanaf €196,00 bij onder andere LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Basiskennis Calculatie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasiskennis Calculatie (BKC®)5 maanden€196,00Meer informatie
NHABasiskennis Calculatie (BKC)4 maanden€89,00Meer informatie
NTIBasiskennis calculatie (BKC®)7 maanden€131,25Meer informatie
LAUDIUSBasiskennis Calculatie4 maanden€79,00Meer informatie
Basiskennis Calculatie (BKC®) thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Basiskennis Calculatie zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Administratie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basiskennis Calculatie (BKC®). Met deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een cursus Basiskennis Calculatie kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Basiskennis Calculatie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) kun je bestellen vanaf €196,00 bij LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basiskennis Calculatie (BKC®) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basiskennis Calculatie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus heeft een looptijd van plusminus 5 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare Basiskennis Calculatie vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids kun je terecht voor de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Nederlandse Loodsencorporatie. Daarnaast levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de opleidersbeschikken over een Basiskennis Calculatie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-calculatie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld VWO Geschiedenis tot Kantonees Voor Beginners, en sinds kort dus ook de Basiskennis Calculatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Basiskennis Calculatie (BKC®) online versneld volgen kost om en nabij de €196,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis Calculatie. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

In een boekhoudkundige functie kun je niet zonder rekenvaardigheid. Een boekhouder is immers verantwoordelijk voor de verwerking van financiële gegevens. Maar ook in andere administratieve functies is het een vereiste om goed met cijfers overweg te kunnen. Bijvoorbeeld op een in- of verkoopafdeling. De cursus Basiskennis calculatie (BKC®) brengt de benodigde rekenvaardigheden in korte tijd bij. Van het maken van rente- en kostprijsberekeningen tot het opleveren van indexcijfers. Met deze cursus haal je het officiële diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie