nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisdiploma boekhouden (BDB)

De cursus Basisdiploma boekhouden (BDB) digitaal volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je talloze thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Administratie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk meteen tientallen relevante thuisstudies van Hollandse onderwijsaanbieders als NTI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Basisdiploma boekhouden (BDB)! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je al volgen vanaf €390,00 bij onder andere LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Volledig online studeren.
 • Professionele docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie Basisdiploma boekhouden (BDB) februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasisdiploma boekhouden (BDB)10 maanden€390,00Meer informatie
Basisdiploma boekhouden (BDB) op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basisdiploma boekhouden (BDB) zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Hier check je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basisdiploma boekhouden (BDB)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je huidige baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Basisdiploma boekhouden (BDB) is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Basisdiploma boekhouden (BDB) thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Basisdiploma boekhouden (BDB) kun je al volgen vanaf €390,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer Hollanders willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basisdiploma boekhouden (BDB) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisdiploma boekhouden (BDB): je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kun je afronden ongeveer 10 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een relevante Basisdiploma boekhouden (BDB) vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids bekijk je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als onder andere Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Tyndale Theological Seminary. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere scholen hebben ook een Basisdiploma boekhouden (BDB) klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-basisdiploma-boekhouden

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Leiderschap tot een studie als Bedrijfskunde met Financiën, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Basisdiploma boekhouden (BDB) zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn situatie? Hierna kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Basisdiploma boekhouden (BDB) online versneld volgen kan voor een bedrag van €390,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisdiploma boekhouden (BDB). Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Altijd al in de administratieve branche willen werken, maar (vrijwel) geen voorkennis op dit gebied? Dan is de cursus Basisdiploma boekhouden (BDB) een uitstekende start. We bespreken alle aspecten om een eenvoudige boekhouding met behulp van boekhoudsoftware te kunnen verzorgen. Ook is het in een administratieve functie belangrijk om over een uitstekende rekenvaardigheid te beschikken. Daarom worden de benodigde rekenvaardigheden uitgebreid besproken. De cursus biedt dus een brede administratieve basis. Praktische kennis waarmee je een stevig fundament legt voor een mooie carrière in de administratie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie