nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Elementair Boekhouden

De cursus Basiskennis Elementair Boekhouden comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool tref je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Administratie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuiscursussen en studies van vooraanstaande scholen als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Basiskennis Elementair Boekhouden! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €196,00 bij onder andere LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Basiskennis Elementair Boekhouden juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden5 maanden€196,00Meer informatie
Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Basiskennis Elementair Boekhouden op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Een goede optie is de online thuisstudie Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden. Met deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met je huidige baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een cursus Basiskennis Elementair Boekhouden is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Basiskennis Elementair Boekhouden thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden wordt al aangeboden vanaf €196,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basiskennis Elementair Boekhouden: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van grofweg 5 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een specifieke Basiskennis Elementair Boekhouden vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school kun je terecht voor ruime info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals onder andere NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Wittenborg University of Applied Sciences. Verder kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste opleidersbieden ook een Basiskennis Elementair Boekhouden klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-elementair-boekhouden

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Hongaars tot VMBO Natuurkunde en scheikunde 1, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Basiskennis Elementair Boekhouden zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn aspiraties? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden online versneld volgen is mogelijk vanaf €196,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basiskennis Elementair Boekhouden. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

In het bedrijfsleven worden veel, zo niet alle beslissingen genomen op basis van cijfers. Wat levert het op? Wat gaat het kosten? Met de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®)/Elementair boekhouden leer je in korte tijd inzicht krijgen in de cijfers die van belang zijn in het bedrijfsleven. Welke gegevens worden in de boekhouding vastgelegd? Hoe komt een resultatenoverzicht tot stand? Tijdens deze cursus worden dergelijke vragen allemaal beantwoord. Na afloop heb je een uitstekende basis voor een goede loopbaan in het bedrijfsleven.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie