nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis loonadministratie

De cursus Basiskennis loonadministratie op afstand volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker tref je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Administratie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus Basiskennis loonadministratie! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €156,80 bij een opleider als LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies Basiskennis loonadministratie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasiskennis loonadministratie (BKL®)4 maanden€156,80Meer informatie
NHABasiskennis Loonadministratie (BKL)4 maanden€109,00Meer informatie
NTIBasiskennis loonadministratie (BKL®)7 maanden€131,25Meer informatie
LAUDIUSBasiskennis Loonadministratie (BKL)4 maanden€79,00Meer informatie
Basiskennis loonadministratie (BKL®) digitaal vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Basiskennis loonadministratie online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Hier vergelijk je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Administratie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basiskennis loonadministratie (BKL®). Met deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, sport en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Basiskennis loonadministratie regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Basiskennis loonadministratie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Basiskennis loonadministratie (BKL®) kun je al volgen vanaf €156,80 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basiskennis loonadministratie (BKL®) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basiskennis loonadministratie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kost je grofweg 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Basiskennis loonadministratie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de folder van de school check je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool SDO. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen geven ook een Basiskennis loonadministratie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-loonadministratie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere PHP & MySQL Professional tot bijvoorbeeld MBO Onderwijsassistent, en sinds kort dus ook de Basiskennis loonadministratie zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Basiskennis loonadministratie (BKL®) online versneld volgen is realistisch vanaf €156,80. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis loonadministratie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Loonadministratie is een boeiend en afwisselend vak. Niet alleen in het personeelsbestand of in de hoogte en samenstelling van salarissen zijn regelmatig wijzigingen, maar ook op het terrein van wet- en regelgeving. De opleiding Basiskennis loonadministratie (BKL®) gaat uitgebreid in op deze wetten en regels. Maar ook loonbelasting, administratieve verplichtingen en verschillende ondernemingsvormen komen uitgebreid aan bod. Na succesvolle afronding van het examen heb je het officiële diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) op zak. Gezien de vele vacatures in de loonadministratie, kun je na afloop van de cursus direct aan de slag!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie