nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Beroepsfotograaf

De cursus Beroepsfotograaf op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl ontdek je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Fotografie en film. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk simpel en snel de beste thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende afstandsopleiders als NHA en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Beroepsfotograaf! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €549,00 bij NHA.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Beroepsfotograaf mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABeroepsfotograaf9 maanden€549,00Meer informatie
NTIBeroepsfotograaf18 maanden€672,75Meer informatie
LAUDIUSBeroepsfotograaf9 maanden€499,00Meer informatie
Beroepsfotograaf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Beroepsfotograaf flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fotografie en film? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Beroepsfotograaf(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Beroepsfotograaf is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Beroepsfotograaf thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Beroepsfotograaf kun je bestellen vanaf €549,00 bij het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Beroepsfotograaf thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Beroepsfotograaf: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van pakweg 9 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een passende Beroepsfotograaf vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding bekijk je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders als onder andere Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Inter College Business School. Verder levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen faciliteren ook een Beroepsfotograaf klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account kan men ook terecht voor oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-beroepsfotograaf

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Reisleider tot een opleiding als Basisdiploma boekhouden (BDB), en natuurlijk de Beroepsfotograaf zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Beroepsfotograaf online versneld volgen is haalbaar rond de €549,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Let op: er gelden strenge regels (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Beroepsfotograaf. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Fotograferen als de beste? Volg de cursus Beroepsfotograaf Van sfeervolle stillevens tot dynamische sportfoto?s: krijg je vaak complimenten over de foto?s die je maakt? Heb je een scherp oog voor detail en gevoel voor compositie? En heb je er plezier in om foto?s te maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf je op het lijf geschreven. Je bepaalt zelf hoe je het beroep als fotograaf uitoefent. Zo maak je als huwelijksfotograaf foto?s van pasgetrouwde stellen, als bedrijfsfotograaf fotoreportages van zakelijke evenementen en prominenten in het zakenleven en wie weet breng je als sportfotograaf op een goede dag de Olympische Spelen in beeld. Goed fotomateriaal Hoewel bewegend beeld steeds belangrijker wordt, is er altijd vraag naar goede foto?s. Kranten en tijdschriften hebben fotomateriaal nodig. Ook bedrijven hebben beeld nodig voor folders en brochures. Ook websites kunnen niet zonder goede foto?s. In de cursus leer je hoe je beroepsmatig kwalitatief goede foto?s maakt zodat je reclamebureaus en vaktijdschriften kunt benaderen met je fotomateriaal. Bied je mooiste vakantiefoto?s aan reisbureaus aan. Of verkoop je fotowerk voor ansichtkaarten en kalenders. Professioneel fotograferen Van kaderen tot op de juiste manier belichten en foto?s bewerken: natuurlijk hebben de foto?s die je maakt een professionele?look?. Je leert wat professionele foto?s onderscheidt van amateurfoto?s zodat je structureel goede foto?s maakt. Freelance fotograaf Heb je ondernemersambitie? Beroepsfotografie is meer dan alleen goede foto?s maken. Hoe start je als freelance fotograaf? In de cursus Beroepsfotograaf leer je hoe je een professional wordt die eigen opdrachten binnenhaalt, administratie voert en een goede prijs bedingt voor het geleverde werk. Met een verrassend lage investering, beperkt adverteren en het aanspreken van bestaande relaties kun je al snel werken als beroepsfotograaf. Na de cursus Ga na deze cursus als fulltime fotograaf aan de slag. Laat je droom om freelance fotograaf te worden uitkomen en krijg betaald voor iets wat je leuk vindt: kwalitatief hoogwaardige foto?s maken. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie