loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Pedicure

De cursus Pedicure flexibel vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl bekijk je erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Foot Care. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Pedicure! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €369,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In december 2022 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Pedicure december 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPedicure3-6 maanden€369,00Meer informatie
Pedicure online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Pedicure flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Hier tref je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Foot Care? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Pedicure(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een cursus Pedicure is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Pedicure thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Pedicure kun je bestellen vanaf €369,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Pedicure thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Pedicure: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 3-6 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een specifieke Pedicure vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling vind je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals onder andere NCOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als De Haagse Hogeschool. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat aanbieders geven ook een Pedicure klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem tref je zaken als geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-pedicure

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Ayurvedisch Therapeut tot Basis BPM, en uiteraard ook de Pedicure zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Pedicure online versneld volgen kost om en nabij de €369,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (december 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Pedicure. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Verzorgde voeten zijn niet alleen belangrijk in de zomer, als je op je slippers naar het zwembad wandelt. Want wist je dat een kwart van alle lichaamsbotjes in je voet te vinden zijn? En dat de staat van je voeten veel zegt over je algemene gezondheid? Daarom hebben ze het hele jaar door aandacht nodig!

In deze thuisstudie leer je jouw eigen voeten en die van klanten voorzien van de nodige behandeling. Zo ga je ontspannende massages geven, scrubben en nagels lakken, maar ook bijvoorbeeld eeltlagen verwijderen en ingegroeide nagels behandelen. Met een diploma op zak kun je direct aan de slag als pedicure en laat je iedereen weer op wolkjes wandelen!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als pedicure
 • Starten als zelfstandig pedicure of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen praktijk opstarten
 • Werken met professionele apparatuur
 • Je cliënten vriendelijk ontvangen
 • De behandeling voorbereiden
 • Kennis over de werking en structuur van de huid
 • De anatomie van de voet
 • Dermatologische afwijkingen
 • Nagelproblemen en ontstekingen behandelen
 • Huid- en nagelbeschermende middelen
 • Reinigende en ontsmettende producten
 • Je apparatuur steriel houden
 • Freestechnieken
 • Pathologische nagels

Competences
 • Je eigen praktijk opstarten
 • Werken met professionele apparatuur
 • Je cliënten vriendelijk ontvangen
 • De behandeling voorbereiden
 • Nagelproblemen en ontstekingen behandelen
 • Je apparatuur steriel houden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie