nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelfstandig bewindvoerder

De cursus Zelfstandig bewindvoerder digitaal volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je tientallen thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Financieel. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van respectabele aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuiscursus Zelfstandig bewindvoerder! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €1520,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Volop feedback van je docent.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Zelfstandig bewindvoerder februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIZelfstandig bewindvoerder16 maanden€1520,00Meer informatie
Zelfstandig bewindvoerder zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Zelfstandig bewindvoerder op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Financieel? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Zelfstandig bewindvoerder(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Zelfstandig bewindvoerder is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Zelfstandig bewindvoerder thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Zelfstandig bewindvoerder is er nu al vanaf €1520,00 via LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Zelfstandig bewindvoerder thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Zelfstandig bewindvoerder: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 16 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde Zelfstandig bewindvoerder vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de gratis brochure kun je terecht voor de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Wellant College. Ook kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat aanbieders geven ook een Zelfstandig bewindvoerder klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-zelfstandig-bewindvoerder

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van MBO Communication skills tot bijvoorbeeld MBO Commercieel medewerker, en uiteraard ook de Zelfstandig bewindvoerder zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? Onderstaand behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Zelfstandig bewindvoerder online versneld volgen kost om en nabij de €1520,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Zelfstandig bewindvoerder. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als zelfstandig bewindvoerder kun je je eigen praktijk in beschermingsbewind starten. Een uitdagend en verantwoordelijk beroep waarvoor je moet beschikken over financiële en juridische kennis en een behoorlijke dosis sociale vaardigheden. Met de opleiding Zelfstandig Bewindvoerder doe je alle nodige kennis op en ook het sociale aspect wordt uitgebreid belicht. Bovendien leer je alles wat je moeten weten over starten als zelfstandige en het opzetten van een eigen praktijk als beschermingsbewindvoerder.De zelfstandig bewindvoerder beheert vermogen en goederen, regelt betalingen, geeft belastingadvies, vraagt subsidies aan en houdt controle over inkomsten en uitgaven. Bij de ontwikkeling van de opleiding is de kwaliteitsverordening van de BPBI (branchevereniging) gevolgd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie