nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bewindvoerder

De cursus Bewindvoerder flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Financieel. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk probleemloos professionele opleidingen en thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Bewindvoerder! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €990,00 bij LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juni 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Bewindvoerder juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBewindvoerder10 maanden€990,00Meer informatie
LAUDIUSBewindvoerder10 maanden€799,00Meer informatie
Bewindvoerder op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Bewindvoerder online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Financieel? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Bewindvoerder(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Bewindvoerder is niet ingewikkeld. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Bewindvoerder thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Bewindvoerder kan men aanschaffen vanaf €990,00 via LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de jongeren willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Bewindvoerder thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Bewindvoerder: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden ongeveer 10 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke Bewindvoerder vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure kun je terecht voor de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als bijv. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC van Twente. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat opleidersgeven ook een Bewindvoerder klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je alles voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-bewindvoerder

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Basisdiploma werktuigbouwkunde t/m Financiën En Fiscaliteiten, en natuurlijk de Bewindvoerder zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Bewindvoerder online volgen kan al vanaf €990,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (p/jaar) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Bewindvoerder. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Steeds meer mensen doen een beroep op een professioneel bewindvoerder (beschermingsbewindvoerder), omdat zij zelf niet meer hun eigen financiën kunnen regelen en geen familiaire bewindvoerder hebben. Denk aan mensen met dementie, een geestelijke of lichamelijke beperking, maar ook mensen met een verslaving. De bewindvoerder beheert vermogen en goederen, regelt betalingen, geeft belastingadvies, vraagt subsidies aan en houdt controle over inkomsten en uitgaven.Met de opleiding Bewindvoerder doe je in tien maanden alle financiële en juridische kennis op die je nodig hebt om iemand onder beschermingsbewindstelling te begeleiden. Ook het sociale aspect wordt uitgebreid behandeld. Bij de ontwikkeling van de opleiding is de kwaliteitsverordening van de BPBI (branchevereniging) gevolgd.
Met de gratis praktijkdag en de online hoorcolleges (waarin veel voorbeelden uit de praktijk aan bod komen), word je prima voorbereid op deze uitdagende functie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie