nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hovenier

De cursus Hovenier op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over talloze thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Huis en Tuin. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig goede thuisstudies van vooraanstaande opleiders als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus Hovenier! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €792,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juni 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Hovenier juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHovenier22 maanden€792,00Meer informatie
NHAHovenier9 maanden€549,00Meer informatie
LAUDIUSHovenier9 maanden€499,00Meer informatie
Hovenier zelf thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Hovenier thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Huis en Tuin? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Hovenier(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Hovenier is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven Hovenier thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op een smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Hovenier is er nu al vanaf €792,00 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Hieronder geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Hovenier thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Hovenier: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 22 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een specifieke Hovenier vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school tref je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijv. NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. AOC Terra. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijsinstellingen faciliteren ook een Hovenier klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, video’s, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-hovenier

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van HAVO Rekenvaardigheid 3F tot en met HBO Small business en retailmanagement, en uiteraard ook de Hovenier zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn privé situatie? In het volgende overzicht benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Beginnen wanneer jij dat wil
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Hovenier online volgen kan al vanaf €792,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende elementen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Hovenier. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Hovenier is een prachtig en veelzijdig beroep. Een hovenier werkt voornamelijk buiten en ontwerpt de meest uiteenlopende tuinen waar klanten dagelijks van genieten. Wil je als zelfstandig hovenier aan de slag? Dan is de cursus Hovenier een logische, maar ook een hele verstandige keuze. Alle kennis en vaardigheden die een professionele hovenier moet bezitten komen aan bod. Van doordachte tuinontwerpen tot beplantingsleer en het werken voor en naar de wensen van klanten.Deze cursus is zeer praktijkgericht, met veel inspirerende opdrachten. Tijdens de praktijkdagen leer je een ontwerp helder en overtuigend op papier zetten voor een klant. Ook is de cursus inclusief een excursie naar verschillende tuinen. Na afloop zie je mogelijkheden voor alle soorten tuinen en heb je groen licht om een eigen hoveniersbedrijf te starten.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie