nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelf klussen

De cursus Zelf klussen vanuit huis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met alle erkende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Huis en tuin. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk direct professionele thuisopleidingen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een thuiscursus Zelf klussen! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €209,25 via o.a. NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Zelf klussen juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIZelf klussen9 maanden€209,25Meer informatie
Zelf klussen zelf thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Zelf klussen vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Huis en tuin? Een goede optie is de online thuisstudie Zelf klussen(duaal of voltijd). In deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een cursus Zelf klussen kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Zelf klussen thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Zelf klussen is er al vanaf €209,25 bij bijvoorbeeld NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Zelf klussen thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Zelf klussen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus is vaak af te ronden in circa 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een specifieke Zelf klussen vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder bekijk je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Schouten & Nelissen University. Bovendien krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-bedrijven beschikken over een Zelf klussen klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-zelf-klussen

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Chemie (Basis) t/m Dierenverzorging, en natuurlijk de Zelf klussen zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn doelen en wensen? Hieronder behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Zelf klussen online versneld volgen doe je vanaf €209,25. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • Het traject is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Zelf klussen. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Nooit meer een klusser in huis halen, maar altijd zelf het kluswerk uit kunnen voeren? Start dan vandaag met de cursus Zelf klussen van het NTI. Je leert tijdens deze praktijkgerichte cursus om te gaan met de verschillende soorten gereedschap en bevestigingsmiddelen. Eenvoudige en moeilijke klussen passeren de revue. Je ontvangt tips en trucs voor alledaagse klusproblemen. Daarbij is het materiaal samengesteld samen met de Consumentenbond, je bent dus verzekerd van degelijk studiemateriaal!

Daarom kies je voor Zelf klussen van het NTI:

 • Samengesteld i.s.m. de Consumentenbond
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie