nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cateraar

De cursus Cateraar digitaal volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker bekijk je tientallen thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Horeca en evenementen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk moeiteloos tientallen relevante thuiscursussen en studies van Hollandse scholen als NCOI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Cateraar! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €449,00 via NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Cateraar juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACateraar9 maanden€449,00Meer informatie
Cateraar online vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Cateraar op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Horeca en evenementen? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Cateraar(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Cateraar gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en examens maken. Natuurlijk wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Cateraar thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Cateraar kun je bestellen vanaf €449,00 bij NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Cateraar thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Cateraar: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 9 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Cateraar vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders zoals NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals THIM Hogeschool voor Fysiotherapie. Verder krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende scholen hebben ook een Cateraar klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet vind je alles voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-cateraar

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Restaurantbedrijf tot aan Tekenen Voor Beginners, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Cateraar zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn doelen en wensen? Bijgaand vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Cateraar online versneld volgen kan voor een bedrag van €449,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Cateraar. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Keukenprins(es)? Volg de opleiding Cateraar en begin voor jezelf Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In de opleiding Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak. De hele dag recepten doorbladeren, nieuwe gerechten uitproberen en je partner verrassen met heerlijke dinertjes? Dan klinkt het beroep van cateraar je vast als muziek in de oren. De nieuwe Jamie Oliver? Met deze opleiding kun je in negen maanden tijd een eigen cateringbedrijf opstarten. Wie weet word jij de nieuwe Jamie Oliver of Nigella Lawson. Fijne kneepjes van het cateringvak In de opleiding cateraar leer je alles wat er komt kijken bij het vak van cateraar: van het efficiënt inrichten van de keuken en werven van klanten tot het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften. Ook is deze opleiding geschikt als je een maaltijdservice wilt opstarten. Praktische informatie De informatie die je in de opleiding Cateraar krijgt, is heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan: welke producten/diensten zijn het meest winstgevend? waar vind ik mijn klanten? is mijn keuken geschikt? hoeveel breng ik in rekening? welk papierwerk is nodig? hoe werf ik klanten en zorg ik ervoor dat ze terugkomen? Ook krijg je tips over hoe je een speciaal gerecht oféén specifiek product in de markt zet. Heb je al een eigen cateringbedrijf? Dan is deze thuisstudie Cateraar een nuttige aanvulling. Geld verdienen met catering, wat wil je nog meer? Volg de cursus Cateraar en laat je droom uitkomen. Word succesvol cateraar. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie