nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Boeddhisme

De cursus Boeddhisme vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Cultuur en creatief. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos professionele thuiscursussen en studies van Nederlandse instellingen als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Boeddhisme! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €246,38 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies Boeddhisme februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBoeddhisme9 maanden€246,38Meer informatie
Boeddhisme thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Boeddhisme thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker tref je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Cultuur en creatief? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Boeddhisme(duaal of voltijd). Door deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een cursus Boeddhisme kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Boeddhisme thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met jouw macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Boeddhisme is er nu al vanaf €246,38 bij bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel jongeren kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Boeddhisme thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Boeddhisme: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De cursus kun je afronden ongeveer 9 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een relevante Boeddhisme vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding check je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijv. NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Alfa-college. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere instellingen verstrekken ook een Boeddhisme klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem download je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen tref je zaken als video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-boeddhisme

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Certified Protection Officer (CPO) tot en met Art Director, en sinds kort dus ook de Boeddhisme zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Hieronder beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Boeddhisme online versneld volgen kan voor een bedrag van €246,38. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Boeddhisme. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben je geïnteresseerd in het boeddhisme en wil je hier graag meer over leren? Dan is de cursus Boeddhisme echt iets voor jou! Tijdens de cursus Boeddhisme doe je kennis op over alle aspecten van het boeddhisme. De stof wordt op een duidelijke manier uitgelegd. Je leert onder andere wat mediteren precies inhoudt en hoe je met meer aandacht en medeleven in het leven kunt staan. Benieuwd? Schrijf je dan nu in voor de cursus boeddhisme.

Daarom kies je voor Boeddhisme van het NTI:

 • Het beste lesmateriaal
 • Flexibel studeren
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie