nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Juwelen Ontwerpen

De cursus Juwelen Ontwerpen op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies lees je alles over tientallen thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Creativity & Hobby. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken eenvoudig goede thuisopleidingen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als NTI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Juwelen Ontwerpen! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €179,00 via Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Volledig online studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Juwelen Ontwerpen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlJuwelen Ontwerpen (Hobby)3-6 maanden€179,00Meer informatie
Juwelen Ontwerpen (Hobby) digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Juwelen Ontwerpen flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Hier vind je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Creativity & Hobby? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Juwelen Ontwerpen (Hobby)(duaal of voltijd). In deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Juwelen Ontwerpen gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief Juwelen Ontwerpen thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Juwelen Ontwerpen (Hobby) kan men aanschaffen vanaf €179,00 bij Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Juwelen Ontwerpen (Hobby) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Juwelen Ontwerpen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden grofweg 3-6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een dergelijke Juwelen Ontwerpen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school lees je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC A12. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Juwelen Ontwerpen klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-juwelen-ontwerpen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Van MBO Dieren EHBO tot en met HBO Communication strategy and digital execution, en nu dus ook de Juwelen Ontwerpen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn situatie? Hierna vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Juwelen Ontwerpen (Hobby) online versneld volgen kan voor een bedrag van €179,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Juwelen Ontwerpen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als je graag creatief bezig bent, beleef je vast veel plezier aan de opleiding sieraden maken. Je ontwerpt en maakt broches, halssnoeren en ringen. Bovendien zorg je voor het ideale accessoire voor bij iedere outfit. Je bepaalt namelijk zelf de kleur en stijl! Ook wie al een aantal basistechnieken onder de knie heeft, steekt nog heel wat op van deze cursus. De opleiding is namelijk ontwikkeld door een ervaren juwelenontwerper. Dankzij zijn jarenlange praktijkervaring perfectioneer je jouw technieken.


Content
 • Je creativiteit tot bloei laten komen
 • Verschillende materialen en benodigdheden
 • Een professionele uitrusting
 • De juiste omgeving
 • Werken met diamant
 • De 4 C’s van juwelen
 • De verschillende slijpvormen
 • De voornaamste edelstenen
 • De schaal van Mohs
 • Werken met parels
 • Werken met goud, zilver, palladium en platina
 • Ringmaten in verschillende landen
 • Soorten was
 • Gieten in zeeschuim, zand en water
 • Werken met zilverklei

Competences
 • Het verschil weten tussen verschillende materialen en benodigdheden
 • Weten hoe je moet werken met diamant
 • De verschillende slijpvormen beheersen
 • De voornaamste edelstenen herkennen
 • Kunnen werken met goud, zilver, palladium en platina

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie