nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kaartleggen met Lenormand

De cursus Kaartleggen met Lenormand flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool vind je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Creativity & Hobby. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk meteen de beste thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Kaartleggen met Lenormand! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €209,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Kaartleggen met Lenormand februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKaartleggen met Lenormand3-6 maanden€209,00Meer informatie
Kaartleggen met Lenormand digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Kaartleggen met Lenormand zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Creativity & Hobby? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Kaartleggen met Lenormand(duaal of voltijd). Via deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige werk, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Kaartleggen met Lenormand is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Kaartleggen met Lenormand thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Kaartleggen met Lenormand wordt al aangeboden vanaf €209,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kaartleggen met Lenormand thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Kaartleggen met Lenormand: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een specifieke Kaartleggen met Lenormand vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder tref je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als o.a. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij SOMA College. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Kaartleggen met Lenormand klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek tref je alles voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving vind je onder andere oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-kaartleggen-met-lenormand

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Business Management (Allround) tot een studie als Binnenhuisarchitectuur, en sinds kort dus ook de Kaartleggen met Lenormand zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn situatie? Onderstaand beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Kaartleggen met Lenormand online versneld volgen kan voor een bedrag van €209,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kaartleggen met Lenormand. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Aan het begin van de negentiende eeuw werd de Franse Marie Anne beroemd door met zelf ontworpen kaarten de toekomst te voorspellen. Ze werd beter bekend als Madame Lenormand en haar kaarten zijn tegenwoordig een wereldwijd begrip. In deze opleiding leer jij er alles over!
Eerst verdiep je je in de achtergrond van de verschillende soorten kaarten. Vervolgens ga je in op de betekenis ervan en leer je hoe de kaarten kunt inzetten om mensen te helpen.
Aan het einde van de studie ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. Je kunt de kaarten dan gebruiken om advies te geven over alle belangrijke levenskeuzes en vraagstukken. Leer kaartleggen met Lenormand en help mensen hun leven weer in eigen handen nemen!

Content
 • De achtergrond van kaartlezen
 • De kaarten en hun betekenis
 • Positieve en negatieve aspecten, tijd en archetypen in de kaarten
 • De betekenislijsten
 • Hoe leg je de kaarten?
 • Kaartleggingen met legpatroon en zonder legpatroon
 • Kaartleggingen met één tot vier kaarten
 • Het doortellen van kaarten
 • Gedetailleerde duidingen en het combineren van kaarten
 • Uitgewerkte kaartlegging met een legpatroon
 • Voorbereiding Grote Legging: werken met rijen en kolommen
 • De Grote Legging – De verschillende methoden
 • De Grote Legging – Dichtbij-veraf methode
 • Starten als zelfstandig kaartlegger
 • De beroepspraktijk

Competences
 • Kaartleggingen met legpatroon en zonder legpatroon
 • Kaartleggingen met één tot vier kaarten
 • Het doortellen van kaarten
 • Verschillende methoden voor de Grote Legging

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie