nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Botanisch tekenen

De cursus Botanisch tekenen thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over talloze thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan Cultuur en creatief. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Botanisch tekenen! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €238,50 bij onder andere NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Botanisch tekenen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBotanisch tekenen6 maanden€238,50Meer informatie
Botanisch tekenen digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Botanisch tekenen flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek tref je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Cultuur en creatief? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Botanisch tekenen(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een cursus Botanisch tekenen is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Botanisch tekenen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Botanisch tekenen is er nu al vanaf €238,50 bij bijv. NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Botanisch tekenen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Botanisch tekenen: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van pakweg 6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een toepasbare Botanisch tekenen vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld C I B A P. Mogelijk krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere opleidersgeven ook een Botanisch tekenen klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-botanisch-tekenen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van NLP tot HBO 21+ toets, en natuurlijk de Botanisch tekenen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Botanisch tekenen online versneld volgen doe je vanaf €238,50. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Botanisch tekenen. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Hou jij van tekenen en schilderen en wil je je specialiseren in de bijzondere kunst van botanisch tekenen? Dan is de cursus Botanisch tekenen een echte aanrader! Je leert zo natuurgetrouw mogelijk planten, groenten, fruit en bloemen tekenen. Tijdens de gratis praktijkdag komen alle technieken aan bod. Je leert botanisch tekenen met potlood, kleurpotlood en aquarelverf. Botanische tekeningen maken is rustgevend én ze zijn een hit in elk interieur. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan voor meer informatie.

Daarom kies je voor Botanisch tekenen van het NTI:

 • Elke dag starten
 • Maak stap voor stap de mooiste botanische tekeningen
 • Inclusief praktijkdag
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie