nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kinderboeken Illustreren

De cursus Kinderboeken Illustreren flexibel en snel thuis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Drawing & Painting. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken direct de beste studies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Kinderboeken Illustreren! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €199,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Kinderboeken Illustreren februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKinderboeken Illustreren3-6 maanden€199,00Meer informatie
Kinderboeken Illustreren online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Kinderboeken Illustreren op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website vind je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Drawing & Painting? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Kinderboeken Illustreren(duaal of voltijd). Door deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Kinderboeken Illustreren is niet ingewikkeld. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Kinderboeken Illustreren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Kinderboeken Illustreren kan men aanschaffen vanaf €199,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Kinderboeken Illustreren thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Kinderboeken Illustreren: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden plusminus 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een toepasbare Kinderboeken Illustreren vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als onder andere Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Netherlands Maritime University. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste instellingen faciliteren ook een Kinderboeken Illustreren klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van webinars, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-kinderboeken-illustreren

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Bindweefselmassage tot HBO Corporate en overheidscommunicatie, en nu dus ook de Kinderboeken Illustreren zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? Hierna vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Kinderboeken Illustreren online versneld volgen doe je vanaf €199,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kinderboeken Illustreren. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Jip, Janneke, Winnie en Sneeuwwitje zijn op zoek naar een nieuwe compagnon. Voor jou ligt een leeg vel papier. Teken jij hét nieuwe kinderverhaal?
Als je een creatieve geest hebt en je makkelijk verplaatst in de belevingswereld van kinderen, is dit de opleiding voor jou. Eerst kijken we hoe kinderboeken in de loop der tijd zijn geëvolueerd. Vervolgens mag je zelf aan de slag. Door veel te tekenen ontdek je hoe je vanuit jouw waarneming en verbeelding een geslaagde illustratie op papier zet.
Tegen het einde van de opleiding heb je als illustrator een mooi portfolio bij elkaar getekend en kun je goed voorbereid aankloppen bij uitgevers. Wie weet ligt jouw werk binnenkort al bij kinderen op het nachtkastje. Lijkt dat je wat? Schrijf je dan snel in voor de thuisstudie Kinderboeken Illustreren!

Content
 • Evolutie van het prentenboek
 • Soorten kinderboeken
 • Informatie vanuit de waarneming
 • Figuren tekenen
 • Van waarneming naar verbeelding
 • Materialen
 • Kleurenleer
 • Compositie
 • Van idee tot illustratie

Competences
 • Kennis van kinderboeken en illustraties
 • Je hebt je eigen stijl ontwikkeld
 • Je kunt ideeën uitwerken tot verhalen
 • Vrij of in opdracht kunnen illustreren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie