loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie C# Essentials

De cursus C# Essentials thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij deze thuisstudie vergelijker tref je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen in de categorie ICT. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken simpel en snel populaire opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsaanbieders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus C# Essentials! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €508,80 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In september 2022 voordelige tarieven.

Alle thuisstudies C# Essentials september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIC# Essentials4 maanden€508,80Meer informatie
C# Essentials online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding C# Essentials flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ICT? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie C# Essentials(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus C# Essentials is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief C# Essentials thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding C# Essentials kan men aanschaffen vanaf €508,80 via LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige C# Essentials thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus C# Essentials: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kost je plusminus 4 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke C# Essentials vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder tref je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als o.a. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool der Kunsten Den Haag. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-aanbieders hebben ook een C# Essentials klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Online vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-c-sharp-essentials

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van HBO Consumentengedrag en e-business tot Journalistiek en nieuwe media, en uiteraard ook de C# Essentials zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Bijgaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie C# Essentials online volgen kan al vanaf €508,80. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding C# Essentials. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding C# Essentials behandelt alle ins en outs van de programmeertaal C#. C#, ontwikkeld door Microsoft, is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een van de meest gebruikte programmeertalen in Nederland. Voor het .NET-platform is het zelfs de belangrijkste taal van dit moment. C# is een ‘hogere’ object georiënteerde programmeertaal die wordt gebruikt voor desktop- en serverapplicaties en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. In enkele maanden ben je gespecialiseerd in deze veelgebruikte programmeertaal. Er is veel vraag naar C# programmeurs, een baan vinden zal dus niet moeilijk worden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie