nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cartoon- en striptekenen

De cursus Cartoon- en striptekenen op afstand volgen? Middels onze vergelijker lees je alles over de beste thuisstudies en opleidingen in de categorie Cultuur en creatief. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk de beste thuisstudies van vooraanstaande scholen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Cartoon- en striptekenen! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €361,50 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies Cartoon- en striptekenen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTICartoon- en striptekenen12 maanden€361,50Meer informatie
Cartoon- en striptekenen online vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Cartoon- en striptekenen thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vergelijk je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Cultuur en creatief? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Cartoon- en striptekenen(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus Cartoon- en striptekenen gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Cartoon- en striptekenen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Cartoon- en striptekenen is er nu al vanaf €361,50 bij NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Cartoon- en striptekenen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Cartoon- en striptekenen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van grofweg 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een bepaalde Cartoon- en striptekenen vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Netherlands Maritime University. Tevens krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel aanbieders faciliteren ook een Cartoon- en striptekenen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je de belangrijke documenten voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-cartoon-en-striptekenen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere Wereldliteratuur tot aan Masterclass Mens en organisatie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Cartoon- en striptekenen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Cartoon- en striptekenen online versneld volgen kost om en nabij de €361,50. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze factoren mag je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cartoon- en striptekenen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je je tekenvaardigheden ontwikkelen en cartoons en strips leren tekenen? Dan is de cursus Cartoon- en striptekenen echt iets voor jou! Aan de hand van veel voorbeelden, gerichte oefeningen en deskundige adviezen van de cursusbegeleiders ontwikkel je een persoonlijke en herkenbare tekenstijl. Je leert ook mensen, dieren en bepaalde situaties vanuit een andere hoek te bekijken. Dat zorgt voor een onverwacht effect. En daar moet een goede cartoon of strip het van hebben. Begin vandaag nog met deze cursus en leer cartoon- en striptekenen als geen ander!

Daarom kies je voor Cartoon- en striptekenen van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief fullcolour boeken
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie