nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Theesommelier

De cursus Theesommelier op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies lees je alles over alle erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Healthy Foods. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van erkende instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een thuiscursus Theesommelier! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €289,00 via Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Theesommelier juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTheesommelier3-6 maanden€289,00Meer informatie
Theesommelier vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Theesommelier thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker check & vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Healthy Foods? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Theesommelier(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een cursus Theesommelier is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Theesommelier thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Theesommelier kan men aanschaffen vanaf €259,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Theesommelier thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Theesommelier: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een bepaalde Theesommelier vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Lentiz. Daarnaast kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene opleidershebben ook een Theesommelier klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dat portaal check je alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-theesommelier

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Basisdiploma werktuigbouwkunde tot aan HBO Small Business Management, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Theesommelier zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hierna kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Theesommelier online versneld volgen kost om en nabij de €259,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: er gelden strenge regels (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • Het traject levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Theesommelier. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Thee is een van de oudste dranken ter wereld, maar momenteel populairder dan ooit. De tijd dat enkel zwarte thee in simpele zakjes werd geserveerd, is voorbij. Steeds meer mensen ontdekken de vele smaken, belevingen en gezondheidsvoordelen van ’s werelds favoriete drank.
Dompel je daarom onder in de wereld van Darjeeling en Lapsang Souchong en wordt Theesommelier! In deze thuisstudie leer je alles wat je ooit wilde weten over de ontstaansgeschiedenis van thee en de vele verschillende soorten en bereidingswijzen.
Met een diploma op zak kun jij straks je eigen theehuis starten, workshops geven of aan de slag in de horeca. Schrijf je in voor de opleiding Theesommelier en til jouw kennis van de theewereld naar een hoger niveau!

Content
 • Thee: een stukje geschiedenis
 • De theeproductie
 • Zetten van thee
 • Thee: de gebieden en de soorten
 • Kopen en bewaren van thee
 • Thee en gezondheid
 • Theeceremonie
 • Kruiden
 • De kruidensoorten
 • Zetten van een kruideninfusie
 • Kruiden en gezondheid

Competences
 • Brede kennis van thee(soorten)
 • Zetten van diverse soorten thee en kruideninfusie

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie