nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gewichtsconsulent

De cursus Gewichtsconsulent flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Healthy Foods. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos professionele thuiscursussen en studies van vooraanstaande afstandsopleiders als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Gewichtsconsulent! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is er al vanaf €399,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Gewichtsconsulent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGewichtsconsulent3-6 maanden€399,00Meer informatie
NHAGewichtsconsulent(e)11 maanden€347,00Meer informatie
LOIGewichtsconsulent (BGN)11 maanden€607,20Meer informatie
LAUDIUSGewichtsconsulent9 maanden€349,00Meer informatie
Gewichtsconsulent zelf thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Gewichtsconsulent vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Hier vind je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Healthy Foods? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Gewichtsconsulent(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een cursus Gewichtsconsulent regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief Gewichtsconsulent thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Wel heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Gewichtsconsulent kan men aanschaffen vanaf €399,00 via Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Gewichtsconsulent thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Gewichtsconsulent: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van pakweg 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een relevante Gewichtsconsulent vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Inter College Business School. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Gewichtsconsulent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, webinars, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-gewichtsconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Medisch Secretaresse tot en met Digitaal Filmen en Videobewerking, en sinds kort dus ook de Gewichtsconsulent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Gewichtsconsulent online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Gewichtsconsulent. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je mensen helpen bij het afvallen? Of gewoon heel veel weten over voeding en beweging? Als Gewichtsconsulent begeleid je mensen naar een figuur waar zij zich prettig bij voelen.

Wist je dat de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht? De vraag naar goede gewichtsconsulenten die helpen met verantwoord afvallen wordt dan ook steeds groter. Wil je weten hoe je een evenwichtig dieet samenstelt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leert hoe je een individueel voedingsplan samenstelt en goed advies geeft aan je cliënten.

Mensen die bij jou ‘op dieet’ komen mogen je álles vragen. Je geeft het beste advies over voeding, weet te motiveren en helpt bij het bereiken van een gezond gewicht.


Content
 • Starten als zelfstandig gewichtsconsulent
 • Je eigen praktijk
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Het bepalen van een ideaal gewicht
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Opstellen van een individueel voedingsplan
 • Verschillende meettechnieken
 • Alles over reinigingskuren
 • Een correct gewicht behouden
 • Verborgen vetten en afslankingstheorieën
 • De gezonde voedingsdriehoek
 • Afslankende voedingsvezels en vitaminen
 • Vegetarisme
 • Energieleverende voedingsstoffen en water
 • Alternatieve vermageringsmethoden
 • Zoetstoffen
 • Vermageringsdiëten
 • Gezonde vitaminen, mineralen en zoetstoffen
 • Correct bewegen en de juiste voeding
 • Spijsvertering en absorptie
 • Hart- en vaatziekten, diabetes

Competences
 • Een ideaal gewicht bepalen en behouden
 • Een individueel voedingsplan opstellen
 • Professioneel advies geven over een gezond voedings- en bewegingspatroon
 • Jouw cliënten professioneel informeren, begeleiden en motiveren
 • Verschillende meettechnieken gebruiken
 • Op de juiste manier reinigingskuren inzetten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie