nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Voedingstherapie

De cursus Voedingstherapie zelfstandig thuis volgen? Via onze vergelijker lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Healthy Foods. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel kwalitatieve thuisopleidingen van Nederlandse scholen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Voedingstherapie! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €249,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Voedingstherapie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlVoedingstherapie3-6 maanden€249,00Meer informatie
Voedingstherapie online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Voedingstherapie op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Healthy Foods? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Voedingstherapie(duaal of voltijd). In deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Voedingstherapie is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Voedingstherapie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Voedingstherapie kan men aanschaffen vanaf €249,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Voedingstherapie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Voedingstherapie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een specifieke Voedingstherapie vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ABC Hogeschool. Ook levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de instanties faciliteren ook een Voedingstherapie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account vind je onder andere webinars, video’s, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-voedingstherapie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van HBO Lerarenopleiding Wiskunde tot en met MBO Medewerker marketing en communicatie, en dus ook de Voedingstherapie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Voedingstherapie online versneld volgen is haalbaar rond de €249,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Voedingstherapie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ben jij veel bezig met voeding? Wil jij de voordelen ontdekken van een correct voedingspatroon? Dan is deze thuiscursus Voedingstherapeut de kers op jouw worteltaart!

Er is bijna niets dat we zo regelmatig doen als eten. Alles wat we binnenwerken heeft effect op ons lichaam. Een juist voedingspatroon is dan ook essentieel. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen hebben niet enkel invloed op ons lichaam, maar ook op ons mentale welzijn. Tijdens deze thuiscursus leer je hoe je praktische voedingstips mee kunt geven aan je cliënten en hoe je hen begeleidt naar een meer bewuste en gezondere levensstijl.

Ga voor een bewuster voedingspatroon, voor je cliënten of voor jezelf!


Content
 • Wat is gezonde voeding?
 • Welke invloed heeft goede en slechte voeding op ons lichaam
 • Benodigdheden van het lichaam: vitaminen, mineralen, koolhydraten, vet, etc.
 • De nieuwe voedingsdriehoek
 • Spijsverteringsklachten en voedselallergieën
 • De beste voedselcombinaties
 • Reinigende voedingspatronen en sapkuren
 • Gepast advies aan de hand van klachten
 • Verschillende voedingstherapieën

Competences
 • Professioneel met je cliënten klachten kunnen bespreken
 • Een aangepast en persoonlijk voedingstraject kunnen uitwerken
 • Praktische voedingstips kunnen meegeven en cliënten begeleiden naar een gezondere levensstijl

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie