nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Orthomoleculaire Voeding

De cursus Orthomoleculaire Voeding vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool ontdek je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Healthy Foods. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen studies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Orthomoleculaire Voeding! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €369,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies Orthomoleculaire Voeding juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlOrthomoleculaire Voeding3-6 maanden€369,00Meer informatie
Orthomoleculaire Voeding zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Orthomoleculaire Voeding op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Healthy Foods? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Orthomoleculaire Voeding. Met deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een drukke baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Orthomoleculaire Voeding gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en examens maken. Uiteraard wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Orthomoleculaire Voeding thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Orthomoleculaire Voeding is er al vanaf €369,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Orthomoleculaire Voeding thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Orthomoleculaire Voeding: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus is vaak af te ronden in plusminus 3-6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een matchende Orthomoleculaire Voeding vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de folder van de school bekijk je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als NHA zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals SOMT. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen faciliteren ook een Orthomoleculaire Voeding klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-orthomoleculaire-voeding

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Engels A1, A2, B1 tot bijvoorbeeld Kleding Verstellen, en dus ook de Orthomoleculaire Voeding zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Orthomoleculaire Voeding online volgen kan al vanaf €369,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende producten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Orthomoleculaire Voeding. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

De filosoof Hippocrates zei ooit: “Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding.”
Oftewel: veel gezondheidsklachten zijn te verklaren door een verkeerde voeding. Als we niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren, kan ons lichaam uit balans raken. Het goede nieuws? Enkele aanpassingen in ons voedingspatroon kunnen wonderen doen voor de gezondheid!
In de thuisstudie Orthomoleculaire Voeding leer je alles over deze invloed van voeding op het lichaam en ontdek je een wereld aan natuurlijke geneeswijzen. Met een uitgebreide kennis op zak kun jij straks professioneel advies geven en mensen gezonder laten leven, puur door bewust te eten.

Content
 • Geschiedenis van de voeding
 • Deficiëntieziektes
 • De bestanddelen van de voeding
 • Macronutriënten
 • Koolhydraten, vetten, eiwitten
 • Vitamines
 • mineralen en nutraceuticals
 • Gezondheid door voeding
 • Vrije radicalen
 • Het immuunsysteem
 • Intolerantie en allergie
 • Tussendoortjes
 • Het zuur-base evenwicht

Competences
 • Dieetplannen opstellen
 • Voedingsadviezen geven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie