nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Natuurvoedingsconsulent

De cursus Natuurvoedingsconsulent zelfstandig thuis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over talloze thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Healthy Foods. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk direct kwalitatieve thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsinstellingen als NTI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Natuurvoedingsconsulent! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €289,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online account met studieplanning.
 • Volop feedback van je docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juni 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Natuurvoedingsconsulent juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNatuurvoedingsconsulent3-6 maanden€289,00Meer informatie
Natuurvoedingsconsulent thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Natuurvoedingsconsulent online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website vergelijk je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Healthy Foods? Een goede optie is de online thuisstudie Natuurvoedingsconsulent(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw functie, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Natuurvoedingsconsulent is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Natuurvoedingsconsulent thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie open je gewoon via internet op een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Natuurvoedingsconsulent kun je bestellen vanaf €289,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Natuurvoedingsconsulent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Natuurvoedingsconsulent: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3-6 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een specifieke Natuurvoedingsconsulent vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Koning Willem I College. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere onderwijs-bedrijven bieden ook een Natuurvoedingsconsulent klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-natuurvoedingsconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van VMBO Maatschappijleer t/m MBO Assistente in de tandartspraktijk, en nu dus ook de Natuurvoedingsconsulent zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn aspiraties? Bijgaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Natuurvoedingsconsulent online versneld volgen is haalbaar rond de €289,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Natuurvoedingsconsulent. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Verantwoorde voeding wordt steeds populairder in Nederland. Natuurvoedingsconsulent is daarom het beroep van de toekomst!
Aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden ontdek je in deze opleiding het nut van natuurvoeding. Je leert alles wat je moet weten over de invloed van voeding op het energieniveau, de hormoonhuishouding en ontstekingen in het lichaam. Bovendien ontvang je gezonde kooktips en recepten waarmee je direct aan de slag kunt.
Voor eigenaars van bio- of natuurwinkels, voedingsdeskundigen, afslankingsconsulenten of liefhebbers van gezond eten is dit de ideale opleiding. Jij weet straks precies hoe je moet handelen bij spijsverteringsstoornissen, vermoeidheid en allergieën. Laat Nederland bewuster eten, word natuurvoedingsconsulent!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als natuurvoedingsconsulent
 • Starten als zelfstandig natuurvoedingsconsulent
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Jezelf en je omgeving gezonder maken
 • De werking van het menselijk lichaam
 • Een natuurvoedingsschema opstellen
 • Je cliënten begeleiden naar een gezondere levensstijl
 • De verschillende vitamines en mineralen
 • Natuurlijke geneeswijzen
 • De traditionele Chinese voedingsleer en fytotherapie
 • De macrobiotiek
 • De Ayurvedische voedingsleer
 • Biologische voeding
 • Antikankervoedingstherapieën
 • Vegetarische voeding

Competences
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Jezelf en je omgeving gezonder maken
 • Een natuurvoedingsschema opstellen
 • Je cliënten begeleiden naar een gezondere levensstijl
 • Natuurlijke geneeswijzen toepassen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie