nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Chakratherapie

De cursus Chakratherapie digitaal volgen? Middels onze vergelijkingstool tref je de beste thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Alternative Therapies. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk de beste opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsinstellingen als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Chakratherapie! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €139,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie Chakratherapie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlChakratherapie3-6 maanden€139,00Meer informatie
Chakratherapie vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Chakratherapie flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker check & vergelijk je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Alternative Therapies? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Chakratherapie(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een cursus Chakratherapie is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven Chakratherapie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online met een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Chakratherapie kun je bestellen vanaf €139,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Chakratherapie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Chakratherapie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kost je om en nabij de 3-6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een relevante Chakratherapie vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als onder andere NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Grafisch Lyceum Rotterdam. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de onderwijsinstellingen hebben ook een Chakratherapie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving check je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving vind je onder andere het lesmateriaal, webinars, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-chakratherapie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van HBO Introductie in de media tot en met Effectief communiceren, en tegenwoordig dus ook de Chakratherapie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Chakratherapie online versneld volgen doe je vanaf €139,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Chakratherapie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Chakra’s zijn energiepunten die voor een evenwichtig leven zorgen. Moeilijkheden ontstaan wanneer chakra’s niet meer goed werken en te weinig of te veel energie opnemen, waardoor bepaalde functies uit balans raken. Met chakratherapie kan je dit evenwicht herstellen.

We leven in een gejaagde maatschappij met stress en veel nieuwe indrukken en emoties. Chakratherapie is erop gericht om mensen een gevoel van welbehagen en goed gedoseerde energie te geven. Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, het ademhalingssysteem en de bloedsomloop. Tijdens deze cursus maak je kennis met de zeven chakra’s door oefeningen, discussie en massageopdrachten.

Verlos je klanten van hun stress en begin nu met deze cursus!


Content
 • Doorgronden van de chakra’s: welke invloed hebben ze op ons lichaam?
 • Breng de chakra’s terug in balans met massagetechnieken
 • Leer jezelf en je klanten evalueren: wat zijn je doelen, wat werkt verrijkend
 • Healing en chakra’s in praktijk: verlos je klanten van hun stress
 • Hoe vind ik mijn eerste klanten?

Competences
 • Informeren en adviseren over charka’s
 • Chakra’s in balans brengen en stress behandelen
 • Klanten vinden en voor jezelf beginnen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie