nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Change Management

De cursus Change Management vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk meteen veel gekozen studies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Change Management! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je al volgen vanaf €319,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Change Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlChange Management3-6 maanden€319,00Meer informatie
Change Management thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Change Management op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier vergelijk je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Change Management(duaal of voltijd). In deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Change Management gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Change Management thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Change Management is er nu al vanaf €319,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Change Management thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Change Management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je circa 3-6 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een toepasbare Change Management vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school lees je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als o.a. LOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool ISBW. Bovendien levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat scholen geven ook een Change Management klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dat portaal tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor webinars, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-change-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Verlichtingsadviseur tot en met MBO Dierenartsassistent en dierverzorger, en natuurlijk de Change Management zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Change Management online versneld volgen kan voor een bedrag van €319,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Change Management. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben jij niet bang voor een verandering? Vind jij het interessant om te werken in een omgeving die constant in beweging is? Lijkt het jou een uitdaging om veranderingstrajecten in goede banen te leiden? Dan is deze thuisstudie Change Management ideaal voor jou!

Je gaat mensen in alle lagen van de organisatie helpen om te gaan met de verandering. Je ontdekt uit welke fasen zo’n verandertraject bestaat en hoe je alle neuzen in dezelfde richting krijgt. Je leert hoe de je de verandering tot een succes maakt en houdt daarbij rekening met zaken als communicatie en budget.

Ben jij die rots in de branding die als eerste een vernieuwing toepast? Jij loodst het team er doorheen!


Content
 • Inleiding tot de cursus Change Management
 • Wat is change management?
 • Veranderingen
 • Organisaties
 • De menselijke factor
 • Doelgroepen bij change management
 • Soorten veranderingen
 • De verschillende fasen van een veranderingstraject
 • Voorwaarden voor een succesvolle verandering
 • Communicatie bij veranderingen
 • Het budget voor change management
 • Case: Productontwikkeling
 • Starten als zelfstandig change management

Competences
 • Professionele plannen opstellen
 • Veranderingen succesvol doorvoeren
 • Bedrijven en personeel coachen en adviseren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie