nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Onderwijsassistent

De cursus Onderwijsassistent op afstand volgen? Via onze vergelijkingstool vind je de meest interessante thuisopleidingen en studies in de categorie Childcare & Education. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisstudies van Nederlandse opleiders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Onderwijsassistent! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €447,00 via Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Digitale leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Onderwijsassistent juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlOnderwijsassistent3-6 maanden€447,00Meer informatie
Onderwijsassistent thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Onderwijsassistent op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Hier tref je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Childcare & Education? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Onderwijsassistent(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met jouw huidige werk, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Onderwijsassistent is niet ingewikkeld. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Onderwijsassistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Onderwijsassistent kan men aanschaffen vanaf €389,00 bij Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Onderwijsassistent thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Onderwijsassistent: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus is vaak af te ronden in zo’n 3-6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een passende Onderwijsassistent vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding vind je extra info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen als onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Design Academy Eindhoven. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere instellingen bieden ook een Onderwijsassistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online bekijk je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-onderwijsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Van InDesign Creative Cloud tot en met Cursus Kroatisch, en natuurlijk de Onderwijsassistent zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn doelen en wensen? Onderstaand vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Onderwijsassistent online versneld volgen is haalbaar rond de €389,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Onderwijsassistent. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Elk jaar neemt het aantal leerlingen per klas toe. Leraren staan te springen om een reddende engel zoals jij. Want als Onderwijsassistent zorg jij er mede voor dat alle lessen soepel verlopen en dat elk kind met plezier naar school gaat.
In deze thuisstudie leer je een docent of onderwijsteam ondersteunen bij alle dagelijkse taken. Daarnaast komen er verschillende methodes aan bod om leerlingen op te voeden, te begeleiden en te inspireren.
Door de praktijkgerichte insteek van de opleiding – waaronder het volgen van een stage – ben je na het behalen van je diploma direct inzetbaar in het basis-, voortgezet- of beroepsonderwijs. Binnen no time ben jij de rechterhand van elke docent!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als onderwijsassistent
 • De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
 • De verzorgende taken van de onderwijsassistent
 • Je rol als klasmanager
 • Methodes om leerlingen te begeleiden
 • Omgaan met probleemgedrag
 • Belonen en straffen
 • Je leerlingen inspireren
 • Pedagogiek en opvoedingstips
 • Psychologie van het jonge kind

Competences
 • De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
 • Leerlingen begeleiden middels verschillende methodes
 • Op de juiste manier met probleemgedrag omgaan
 • Efficitent en correct straffen én belonen
 • Jouw leerlingen inspireren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie