nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nanny

De cursus Nanny op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de beste thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Childcare & Education. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk populaire opleidingen en thuisstudies van betrouwbare opleiders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Nanny! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €1039,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Nanny februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNanny3-6 maanden€1039,00Meer informatie
Nanny zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Nanny online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Childcare & Education? Een goede optie is de online thuisstudie Nanny(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Nanny is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Nanny thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Nanny is er al vanaf €1039,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Hollanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Nanny thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Nanny: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke Nanny vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure tref je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als bijvoorbeeld NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Islamitische Universiteit Rotterdam. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de opleidersgeven ook een Nanny klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de essentiële informatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer video’s, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-nanny

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Doula tot en met Astrologie, en natuurlijk de Nanny zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Nanny online versneld volgen is haalbaar rond de €1039,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Nanny. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Als nanny speel je een belangrijke rol in een gezin of familie. Doordat je veel kennis van zaken hebt en een grote verantwoordelijkheid, ben je méér dan een gewone oppas!
Jij helpt met huiswerk, maakt eten klaar, haalt kinderen op van school en houdt bovendien hun lichamelijk en psychisch welzijn in de gaten. Na deze praktijkgerichte en diepgaande thuisstudie weet jij hoe je als volwaardig professional meehelpt in de opvoeding en scholing van elk kind.
Steeds meer gezinnen zoeken naar een betrouwbare nanny voor langere tijd, die een bijzondere band opbouwt met de kinderen. Dankzij deze opleiding word jij de steun, de toeverlaat én de held van de hele familie!

Content

Module 1: Ontwikkelingspsychologie

 • De prenatale ontwikkeling
 • De geboorte en de neonatale fase
 • De babyfase
 • De peuterfase
 • De kleuterfase
 • Het basisschoolkind

Module 2: Zorg voor de omgeving

 • Veiligheid in de woning
 • Voedselveiligheid
 • Onderhoud van de woning
 • Textielzorg
 • Een stimulerende omgeving

Module 3: EHBO

 • Die vier v’s
 • Reanimatie
 • Inhoud van de EHBO-koffer
 • Wondzorg
 • Zwachtelen
 • Letsel aan botten en gewrichten
 • Inwendig letsel door externe factoren
 • Disfunctioneren van het lichaam

Module 4: Lichamelijke zorg

 • Rust en slaap
 • Hygiënische zorgen
 • Voeding
 • Het zieke kind

Module 5: Psychische zorg

 • De psychologische behoeften van het kind
 • De groeibehoefte van het kind
 • Probleemgedrag en gedragsproblemen
 • Ontwikkelingsstoornissen
 • Kinderen met een handicap

Module 6: Zelfontplooiing

 • Zelfbeeld en Zelfreflectie
 • Communicatie
 • Conflicten
 • Ongewenste intimiteiten
 • Stress

Competences
 • Gedrag afleiden en bijsturen a.d.h. fases
 • Zorgen voor een veilige én stimulerende omgeving
 • Kunnen verzorgen in het geval van ongelukken en ziekte
 • Zorgen voor rust, hygiëne en voeding
 • Zorgen voor kinderen met probleemgedrag, stoornissen of handicaps

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie