nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Levensreddend Handelen voor Kinderen

De cursus Levensreddend Handelen voor Kinderen zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Childcare & Education. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van erkende onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Levensreddend Handelen voor Kinderen! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €219,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Behulpzame docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Levensreddend Handelen voor Kinderen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlLevensreddend Handelen voor Kinderen3-6 maanden€219,00Meer informatie
Levensreddend Handelen voor Kinderen online vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Levensreddend Handelen voor Kinderen flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Childcare & Education? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Levensreddend Handelen voor Kinderen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een cursus Levensreddend Handelen voor Kinderen gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Levensreddend Handelen voor Kinderen thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal op een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Levensreddend Handelen voor Kinderen kun je bestellen vanaf €219,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Levensreddend Handelen voor Kinderen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Levensreddend Handelen voor Kinderen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van ongeveer 3-6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een bepaalde Levensreddend Handelen voor Kinderen vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders als o.a. Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Amsterdam School of Real Estate. Verder zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse scholen hebben ze mogelijkheid voor een Levensreddend Handelen voor Kinderen klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-levensreddend-handelen-voor-kinderen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Gitaar Spelen tot en met Loonheffingen, en uiteraard ook de Levensreddend Handelen voor Kinderen zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? Bijgaand kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Levensreddend Handelen voor Kinderen online volgen kan al vanaf €219,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Levensreddend Handelen voor Kinderen. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ook al hoopt elke ouder dat het nooit gebeurt, soms komen kinderen onverhoopt terecht in levensgevaarlijke situaties. Of het nu een allergische reactie is, een ingeslikt voorwerp of een val van de fiets; soms kan snel handelen van levensbelang zijn.

Deze thuisstudie reikt je alle kennis aan die je in zo’n geval nodig hebt. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen in het geval van een vergiftiging en hoe je brandwonden behandelt, koortsstuipen herkent of een kind reanimeert.

Deze opleiding is een must voor wie met kinderen werkt en wie zelf kinderen heeft. Je weet nooit wanneer deze kennis van pas komt. Áls er dan iets gebeurt, kun jij in ieder geval direct en doeltreffend handelen!


Content
 • Toepassingsmogelijkheden van levensreddend handelen
 • Hoe te handelen bij vergiftiging
 • Verschillende soorten wonden en letsels behandelen
 • Behandelen van brandwonden
 • Levensbedreigende kinderziektes
 • Niet-levensbedreigende kinderziektes
 • Herkennen en behandelen van koortsstuipen
 • Reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen
 • De ontwikkelingsfases van een mens
 • Ziekenwagen en MUG
 • Dringende medische hulpverlening
 • Nuttige telefoonnummers

Competences
 • Toepassingsmogelijkheden van levensreddend handelen
 • Handelen bij vergiftiging
 • Verschillende soorten wonden en letsels behandelen
 • Behandelen van brandwonden
 • Herkennen en behandelen van koortsstuipen
 • Reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen
 • Dringende medische hulpverlening

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie