nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kinderzorg

De cursus Kinderzorg digitaal volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Childcare & Education. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk probleemloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Kinderzorg! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te koop vanaf €1290,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Kinderzorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKinderzorg (Allround)3-6 maanden€1290,00Meer informatie
Kinderzorg (Allround) op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Kinderzorg vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Childcare & Education? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Kinderzorg (Allround)(duaal of voltijd). In deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een cursus Kinderzorg kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Kinderzorg thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie check je simpelweg digitaal met een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Kinderzorg (Allround) kun je bestellen vanaf €1290,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Kinderzorg (Allround) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Kinderzorg: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus is vaak af te ronden in om en nabij de 3-6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een toepasbare Kinderzorg vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder lees je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Webster University. Ook kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel instellingen beschikken over een Kinderzorg klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal check je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-kinderzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO Ontwerp en architectuur tot aan MBO Projectmanagement, en natuurlijk de Kinderzorg zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Kinderzorg (Allround) online versneld volgen kan voor een bedrag van €1290,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende elementen mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kinderzorg. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Zou je graag met kinderen willen werken maar weet je nog niet welk beroep precies bij jou past? Leid jezelf dan breed op met deze allround thuisopleiding Kinderzorg en kom er vanzelf achter waar jouw talent ligt!
In vier modules ontdek je verschillende aspecten van het werk van een kinderverzorger. Zo leer je alles over de werkzaamheden van een kinderpsycholoog of -coach, een medewerker op de kinderopvang en een kinderhulpverlener in levensbedreigende situaties.
Om je kennis nog verder te verbreden kun je tot slot kiezen voor een extra module Kindervoedingsadviseur of Kinderyoga. Jij hebt straks eindeloos veel carrièremogelijkheden, want keuze en kansen zijn gegarandeerd!

Content
 • Module 1: Kinderpsycholgie (inleiding)
 • Module 2: Kindercoach
 • Module 3: Kinderopvang starten (basis)
 • Module 4: Levensreddend handelen kinderen
 • Keuzevak: Kindervoeding
 • Keuzevak: Kinderyoga

Competences
 • Kinderen en ouders coachen
 • Kinderopvang
 • Kinderpsycholoog

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie