nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Word

De cursus Word op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via onze vergelijker bekijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in de categorie ICT. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk direct tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van erkende onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Word! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €174,40 bij onder andere LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In mei 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Word mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWord (office)2 maanden€174,40Meer informatie
NTIWord2 maanden€171,00Meer informatie
NHAWord5 maanden€139,00Meer informatie
Thuiscursus.nlWord (Microsoft)3-6 maanden€169,00Meer informatie
Word (office) digitaal vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Word vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein ICT? Een goede optie is de online thuisstudie Word (office)(duaal of voltijd). In deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Word is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief Word thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Word (office) wordt al aangeboden vanaf €174,40 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hieronder besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Word (office) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Word: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 2 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een dergelijke Word vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school bekijk je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals onder andere Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. HAS Hogeschool. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-bedrijven geven ook een Word klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar bekijk je de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen tref je zaken als webinars, video’s, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-word

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Post HBO Verlies en rouwbegeleiding tot Klinische Psychologie, en tegenwoordig dus ook de Word zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Docenten geven feedback en beantwoorden je vragen via de online leeromgeving
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Word (office) online versneld volgen doe je vanaf €174,40. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Soms stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Word. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Word hét tekstverwerkingsprogramma. Beheersing van dit programma is dan ook een veelgevraagde functie-eis. Met de cursus Word 2016 – Gevorderd leer je het programma op professioneel niveau gebruiken: niet als veredelde typemachine, maar als een enorm veelzijdig pakket om documenten te maken inclusief figuren, tabellen en grafieken. Ook het toepassen van stijlen, werken met formulieren en maken van verzendlijsten komen aan de orde. Door deze kennis werk je veel efficiënter en bespaar je kostbare tijd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie