nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Europees computerrijbewijs

De cursus Europees computerrijbewijs flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker vind je toonaangevende thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie ICT. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk populaire thuisopleidingen en cursussen van respectabele afstandsopleiders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Europees computerrijbewijs! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te koop vanaf €218,40 via LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Europees computerrijbewijs februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIEuropees computerrijbewijs (ECDL)7 maanden€218,40Meer informatie
NHAEuropees Computer Rijbewijs (ECDL)9 maanden€179,00Meer informatie
LAUDIUSEuropees Computerrijbewijs (ECDL)8 maanden€139,00Meer informatie
Europees computerrijbewijs (ECDL) thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Europees computerrijbewijs thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein ICT? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Europees computerrijbewijs (ECDL)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Europees computerrijbewijs gaat sneller dan je denkt. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Europees computerrijbewijs thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Europees computerrijbewijs (ECDL) wordt al aangeboden vanaf €218,40 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer arbeiders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Europees computerrijbewijs (ECDL) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Europees computerrijbewijs: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van circa 7 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een bepaalde Europees computerrijbewijs vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling lees je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als o.a. Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Viaa. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Europees computerrijbewijs klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-europees-computerrijbewijs

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Medicatie en regelgeving tot een opleiding als Marketingpsychologie en Reclamepsychologie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Europees computerrijbewijs zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Europees computerrijbewijs (ECDL) online versneld volgen is mogelijk vanaf €218,40. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste elementen mag je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is belangrijk voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Europees computerrijbewijs. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Met de cursus Europees computerrijbewijs (European Computer Driving Licence®) behaal je wereldwijd erkende certificaten. Deze certificaten tonen aan dat je op een professionele manier met de computer kan omgaan. Een internationaal geaccepteerde standaard en een prima aanvulling op je cv. We behandelen de basisbegrippen en vaardigheden van het computer- en internetgebruik. Vervolgens is er aandacht voor de teken- en presentatiemogelijkheden van een computer en het gebruik van databases. Dankzij de vele oefenopgaven én het door ECDL® geaccrediteerde lesmateriaal, heb je maximale slagingskans.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie