nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie WordPress

De cursus WordPress op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl tref je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies in het vakgebied van ICT. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk zonder problemen professionele thuisstudies van toonaangevende afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een thuiscursus WordPress! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €348,80 bij een opleider als LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies WordPress juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWordPress4 maanden€348,80Meer informatie
NTIWordPress8 maanden€399,00Meer informatie
NHAWordPress6 maanden€299,00Meer informatie
Thuiscursus.nlWordPress3-6 maanden€319,00Meer informatie
WordPress thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding WordPress op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker kom je in aanraking met honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema ICT? Een goede optie is de online thuisstudie WordPress(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus WordPress is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een WordPress thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding WordPress kun je bestellen vanaf €348,80 bij de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige WordPress thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus WordPress: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van plusminus 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een toepasbare WordPress vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding vind je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Oysterwyck Hogeschool. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de opleidersverstrekken ook een WordPress klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. Hier check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-wordpress

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Denk aan HBO Digital mediaspecialist tot en met MBO Retailmanagement, en je kunt nu dus ook kiezen voor de WordPress zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie WordPress online versneld volgen doe je vanaf €348,80. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding WordPress. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

WordPress is een van de meest populaire cms-systemen om een website mee te maken. Wil je ook leren hoe je een site kunt maken met behulp van dit handige systeem? Kies dan voor de toegankelijke en praktijkgerichte cursus WordPress van de LOI. Tijdens de cursus word je stap voor stap begeleid bij het vormgeven, bouwen en onderhouden van je eigen website in WordPress. Na afloop ben je in staat om in WordPress, op basis van je eigen wensen en eisen, een website te maken. Je weet wanneer een website functioneel is en hoe je een site aantrekkelijk kunt vormgeven. Ook heb je geleerd hoe je een website optimaal kunt onderhouden en weet je precies hoe je door middel van zoekmachines en social media je website goed vindbaar kunt maken. De cursus WordPress is inclusief speciaal ontwikkeld lesmateriaal en persoonlijke begeleiding door professionals.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie