nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Microsoft office

De cursus Microsoft office comfortabel vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool lees je alles over tientallen thuiscursussen en studies gerelateerd aan ICT. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos professionele thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Microsoft office! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €220,80 via LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In mei 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Microsoft office mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMicrosoft office4 maanden€220,80Meer informatie
Microsoft office thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Microsoft office vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ICT? Een goede optie is de online thuisstudie Microsoft office(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Microsoft office kan moeiteloos via internet. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een Microsoft office thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Microsoft office kun je bestellen vanaf €220,80 bij de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Hierna vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Microsoft office thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Microsoft office: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt grofweg 4 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Microsoft office vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder lees je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Grafisch Lyceum Utrecht. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene opleidersfaciliteren ook een Microsoft office klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving check je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account kan men ook terecht voor video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-microsoft-office

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van HBO Visuele communicatie t/m Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder, en nu dus ook de Microsoft office zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Microsoft office online versneld volgen is haalbaar rond de €220,80. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Microsoft office. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

In veel functies is basiskennis van Office een vereiste. Er wordt van je verwacht dat je over actuele kennis van Microsoft Office beschikt. Met de cursus Office 2016 – basis doe je basiskennis en vaardigheden op én je leert de functies gebruiken. Zo krijg je door één cursus kennis over de meest gebruikte Office-programma’s. Deze cursus omvat vier verplichte modules: Computer essentials, Online essentials, Word en Excel. Verder kun je uit drie keuze modules kiezen: PowerPoint, Access en Digi-veiligheid.

Na afronding van de cursus heb je een LOI-diploma op zak waarmee je je kennis en vaardigheden kunt aantonen. Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om na afronding de cursus Office 2016 – Gevorderd te volgen. Deze cursus sluit naadloos aan en tilt je kennis van de meest gebruikte Office-programma’s naar een hoger niveau.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie