nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lean management

De cursus Lean management zelfstandig thuis volgen? Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Management en Leidinggeven. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk meteen veel gekozen thuiscursussen en studies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Lean management! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te koop vanaf €540,80 bij een opleider als LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In oktober 2023 scherpe tarieven.

Overzicht met thuisstudies Lean management oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOILean management4 maanden€540,80Meer informatie
NHALean Management3 maanden€299,00Meer informatie
Lean management online vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Lean management op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker tref je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management en Leidinggeven? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Lean management(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een cursus Lean management is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Lean management thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen op jouw computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Lean management is er al vanaf €540,80 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Lean management thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Lean management: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus duurt plusminus 4 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een dergelijke Lean management vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Aeres MBO. Verder kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de instellingen hebben ook een Lean management klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem tref je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-lean-management

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Metselaar tot een opleiding als MBO Juridisch secretaresse, en sinds kort dus ook de Lean management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn aspiraties? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Lean management online versneld volgen kan voor een bedrag van €540,80. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Lean management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Lean is een managementtool die steeds vaker wordt gebruikt om organisaties te helpen om beter te presteren en processen te verbeteren. Wil jij kennis maken met de basisprincipes van deze tool of ga je binnenkort werken in een Lean verbeterproces? Kies dan voor de praktijkgerichte cursus Lean management. Het Lean-denken wordt uitgelegd aan de hand van praktijkcases en tijdens de praktijkdag worden de verschillende methoden en technieken van Lean toegepast in realistische praktijksituaties. Verder gaan we in op het opstellen en implementeren van een verbetervoorstel met het A3-problemsolving-model. Met de cursus ben je perfect voorbereid voor het Green Belt examen van IIBLC®.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie