nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dakdekker

De cursus Dakdekker op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Construction & Renovation. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk direct professionele thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende instellingen als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Dakdekker! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €439,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies Dakdekker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDakdekker3-6 maanden€439,00Meer informatie
Dakdekker digitaal vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Dakdekker thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker check je tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Construction & Renovation? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Dakdekker(duaal of voltijd). Binnen deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Dakdekker is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Dakdekker thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Dakdekker wordt al aangeboden vanaf €439,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Dakdekker thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Dakdekker: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kost je gemiddeld 3-6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Dakdekker vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids check je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool der Kunsten Den Haag. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijsinstellingen bieden ook een Dakdekker klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, webinars, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-dakdekker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Denk aan Kantonees Voor Beginners tot een studie als Assistent Controller, en nu dus ook de Dakdekker zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Dakdekker online versneld volgen is haalbaar rond de €439,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie is belangrijk voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dakdekker. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Jij kunt niet langs een huis wandelen zonder naar het dak te kijken. Het liefst zit je op het dak om het tiptop in orde te maken en op grote hoogte van je unieke werkplek te genieten.

Weten hoe je een dak isoleert en ventileert? Een plat dak of hellend dak dekken? Je leert welke systemen en materialen je kunt gebruiken om het waterdicht en tochtvrij te maken. Kapot dak? Je gaat leren repareren zodat men er droogjes bijzit én weet straks hoe je nieuwe daken plaatst. Niet vies van een pittige fysieke klus? Zin om het hoogtepunt van de bouw te hebben?

Lekkage fiksen, renoveren of isoleren, jij pakt iedere dakklus aan!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als dakdekker
 • Het behalen van je officiële vestigingsattest
 • Starten als zelfstandig dakdekker of in bijberoep
 • Professioneel daken dekken
 • Plannen lezen en metingen maken
 • Een gebouw isoleren en ventileren
 • Prestatie-eisen van daken
 • Dakvormen
 • Hellende daken
 • Platte daken met houtconstructie
 • Platte daken met betonconstructie
 • Dakbedekkingssystemen- en materialen

Competences
 • Plannen lezen, metingen maken, dakbedekkingsmaterialen gebruiken? Jij kan het allemaal.
 • Daken dekken
 • Een gebouw deskundig isoleren én ventileren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie