nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Statistiek

De cursus Statistiek zelfstandig vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over alle erkende thuisopleidingen en studies in de categorie Computer Skills. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken moeiteloos kwalitatieve studies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Statistiek! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €209,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Statistiek februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlStatistiek3-6 maanden€209,00Meer informatie
Statistiek vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Statistiek flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Computer Skills? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Statistiek(duaal of voltijd). Binnen deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Statistiek gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Statistiek thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Statistiek volg je al vanaf €209,00 via Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de mensen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Statistiek thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Statistiek: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een specifieke Statistiek vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school bekijk je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hout- en meubileringscollege. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijsinstellingen geven ook een Statistiek klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-statistiek

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Reiki tot bijvoorbeeld Basisveiligheid, en sinds kort dus ook de Statistiek zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Hierna beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Statistiek online versneld volgen doe je vanaf €209,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste zaken mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De opleiding vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Statistiek. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Zodra je het nieuws leest of de televisie aanzet, vliegen grafieken, getallen en onderzoeksresultaten je om de oren. Wie immers een betrouwbare en geloofwaardige studie wil opzetten, kan hier niet omheen.

Van de nieuwste medische ontwikkelingen tot een studie over het gebruik van onze smartphones: statistiek is onmisbaar. Deze thuisstudie is geschikt voor iedereen die – in het kader van een opleiding, werk of privé – een cijferwonder wil worden.

In de cursus leer jij stap voor stap correct gegevens verzamelen, structureren en analyseren, de resultaten interpreteren en duidelijke conclusies trekken. Dankzij het praktische programma SPSS pas jij je kennis direct toe en lever je meteen een persoonlijke bijdrage aan de wetenschap!


Content
 • Opzet van een onderzoek
 • Afbakening van de populatie
 • Trekken van een steekproef
 • Het uitvoeren van analyses
 • Hypotheses toetsen, aannemen en verwerpen
 • Eenheden, variabelen en waarden
 • Beschrijvende statistiek
 • Grafieken
 • De normale verdeling
 • Inferentiële statistiek
 • Statistische toetsen
 • Verbanden tussen variabelen
 • Verschillen tussen groepen
 • Statistische en klinische significantie
 • Data analyseren
 • Gegevens invoeren in SPSS
 • Grafieken en frequenties in SPSS
 • Data analyseren in SPSS
 • Kruistabel en chi-kwadraat
 • Enkelvoudige regressie-analyse
 • Ordinaal en nominaal, interval/ratio
 • 10 trips & tricks voor SPSS

Competences
 • Met verstand van zaken gegevens verzamelen, structureren en analyseren
 • Betrouwbaarheidsintervallen en boxplotten maken
 • Vakkundig SPSS gebruiken
 • Vlot data interpreteren én juiste conclusies trekken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie