nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dameskapper

De cursus Dameskapper op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl tref je de beste thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Hairstyling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als Laudius en start vandaag nog met jouw thuiscursus Dameskapper! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €1090,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Volledig online studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Dameskapper juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKapper Dames (Allround)3-6 maanden€1090,00Meer informatie
Kapper Dames (Allround) digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Dameskapper thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Hier check je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Hairstyling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Kapper Dames (Allround)(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Dameskapper is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Dameskapper thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Kapper Dames (Allround) is er nu al vanaf €1090,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kapper Dames (Allround) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Dameskapper: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je om en nabij de 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een relevante Dameskapper vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school kun je terecht voor aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Instituut Defensie Leergangen. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verscheidene opleidershebben ze mogelijkheid voor een Dameskapper klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-dameskapper

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Gaelic (Schots) tot Associate degree Management voor de techniek, en sinds kort dus ook de Dameskapper zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Hierna benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Profiteer van gratis studieadvies
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Kapper Dames (Allround) online versneld volgen doe je vanaf €1090,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dameskapper. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Jij bent gek op haar! En je wil van jouw passie voor het kappersvak écht werk gaan maken. Dat kan! Volg de opleiding Kapper en creëer de hipste kapsels, de meest spraakmakende kleuringen en verbluffende styling.

Kapper zijn is meer dan knippen. Het beroep heeft ook een groot sociaal aspect. Daarom leer je hoe je met klanten omgaat. Uiteraard ontdek je alles wat je altijd al wilde weten over brushing, watergolven, permanenten en kleurtechnieken.

Trends in de kapperswereld volgen elkaar snel op, dus je mag steeds nieuwe dingen uitproberen. Word die creatieve hairartist en ga aan de slag als professional in een hairsalon.


Content
 • Module 1: Kapper – Kniptechnieken Dames
 • Module 2: Kapper – Kleurtechnieken Dames
 • Module 3: Kapper – Hairstyling

Competences
 • Je beheerst knip -en kleurtechnieken
 • Je kunt een haar -en kleuranalyse uitvoeren
 • Weten met welke producten en tools je kunt werken
 • Je kunt permanente kleuring zetten
 • Je kunt brushen, stijlen en opsteken
 • Je kunt klanten warm ontvangen en professioneel adviseren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie