nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Paramedisch Ondernemer

De cursus Paramedisch Ondernemer zelfstandig thuis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk goede studies en thuiscursussen van toonaangevende scholen als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Paramedisch Ondernemer! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €299,00 bij onder andere NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Online account met studieplanning.
 • Zeer goede begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juni 2024 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie Paramedisch Ondernemer juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAParamedisch Ondernemer9 maanden€299,00Meer informatie
Paramedisch Ondernemer zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Paramedisch Ondernemer flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Paramedisch Ondernemer(duaal of voltijd). Door deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een cursus Paramedisch Ondernemer is online snel te regelen. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Paramedisch Ondernemer thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Paramedisch Ondernemer is er al vanaf €299,00 via de onderwijsinstelling NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Paramedisch Ondernemer thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Paramedisch Ondernemer: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je om en nabij de 9 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Paramedisch Ondernemer vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids achterhaal je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Lentiz. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de instellingen geven ook een Paramedisch Ondernemer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, webinars, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-paramedisch-ondernemer

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Projectmanagement IPMA-D tot een opleiding als Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie, en nu dus ook de Paramedisch Ondernemer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Paramedisch Ondernemer online versneld volgen kost om en nabij de €299,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Paramedisch Ondernemer. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Werken als zelfstandige in de gezondheidszorg? Word paramedisch ondernemer Specialistisch verpleegkundige of mondhygiënist? Werk je als professional in de gezondheidszorg en wil je graag als zelfstandige aan de slag? Na negen maanden kun je een eigen bedrijf oprichten en starten als succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer. In de cursus Paramedisch Ondernemer leer je hoe je het ideaalbeeld van je eigen bedrijf op papier zet in een doortimmerd ondernemingsplan. Waar ben je bovengemiddeld goed in? Je onderscheidt jezelf van andere zorgprofessionals en zet je specialisme effectief in de markt. Samenwerken Bij de behandeling van een patiënt of cliënt werk je meestal samen met andere (paramedische) specialisten. De cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Ook weet je hoe je cliënten werft en hoe je een uitgebreide cliëntenkring opbouwt. Nederlandse wetgeving Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving. In deze cursus Paramedisch Ondernemer leer je over het BIG register, huisvesting en Arbowetgeving. Doel is dat je de wetten en regels in je voordeel benut. Voor wie? De cursus is perfect voor professionals in de gezondheidszorg die voor zichzelf willen beginnen. Denk aan mondhygiënisten, therapeuten, diëtisten, masseurs, verloskundigen, specialistisch verpleegkundigen en alle andere paramedische beroepen. Zelfstandig paramedisch ondernemer Tijdens de cursus leer je hoe je een succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer wordt. Onderdeel van de cursus zijn tien lessen over het starten van een eigen zaak. Hierin ga je dieper in op voorbereiding, administratie, boekhouding, tariefberekeningen en nog veel meer. Je raakt wegwijs in ondernemersland. Kies nu voor een optimale start en word paramedisch ondernemer. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie