nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Herregistratie BIG

De cursus Herregistratie BIG op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen van Hollandse onderwijsinstellingen als NHA en start vandaag nog met jouw thuiscursus Herregistratie BIG! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te bestellen vanaf €417,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Volledig online studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In mei 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Herregistratie BIG mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHerregistratie BIG3 maanden€417,00Meer informatie
Herregistratie BIG thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Herregistratie BIG flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Herregistratie BIG(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een cursus Herregistratie BIG is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens maken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Herregistratie BIG thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Herregistratie BIG kun je al volgen vanaf €417,00 via bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Herregistratie BIG thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Herregistratie BIG: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van om en nabij de 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een passende Herregistratie BIG vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding vind je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Stenden Masters. Bovendien levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijsinstellingen bieden ook een Herregistratie BIG klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via dit systeem check je alles voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account tref je zaken als oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-herregistratie-big

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van HBO Back-end Java developer tot een opleiding als Cursus Spaans, en tegenwoordig dus ook de Herregistratie BIG zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Herregistratie BIG online volgen kan al vanaf €417,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Herregistratie BIG. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Voor herregistratie in het BIG-register geldt een werkervaringseis: je moet in een periode van vijf jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige werkzaam zijn geweest. Voldoe je niet aan deze eis, bijvoorbeeld omdat je een tijdje niet of minder hebt gewerkt, maar wil je je wel opnieuw registreren? Dan biedt de cursus Herregistratie BIG uitkomst!Deze cursus is geschikt voor MBO- én HBO-verpleegkundigen en bereidt je je perfect voor op het landelijke examen. Dit bestaat uit een kennistoets over de generieke modulen en een casustoets waarin je de kennis toepast in de branche waarin je aan de slag wilt.Alleen bij de LOI volg je deze cursus flexibel. Je kunt starten wanneer jij dat wilt. Voor een thuisstudie kan dat iedere dag, voor de klassikale cursus heb je de keuze uit een aantal startmomenten. Zo ben je zo snel mogelijk klaar voor het examen. Studeren doe je zoals jij dat prettig vindt: flexibel thuis, of klassikaal met iedere 3-4 weken een bijeenkomst

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie