nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Illustreren met Adobe

De cursus Illustreren met Adobe op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je de meest interessante thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk meteen veel gekozen opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Illustreren met Adobe! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €833,00 bij een opleider als LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juni 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Illustreren met Adobe juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIIllustreren met Adobe17 maanden€833,00Meer informatie
Illustreren met Adobe digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Illustreren met Adobe op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Illustreren met Adobe(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een cursus Illustreren met Adobe is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Illustreren met Adobe thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Illustreren met Adobe volg je al vanaf €833,00 bij het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Illustreren met Adobe thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Illustreren met Adobe: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 17 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een relevante Illustreren met Adobe vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school achterhaal je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Mediacollege Amsterdam. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste opleidersverstrekken ook een Illustreren met Adobe klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal download je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving vind je onder andere video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-illustreren-met-adobe

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van Studeren met dyslexie tot HBO Risicomanagement, en tegenwoordig dus ook de Illustreren met Adobe zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn privé situatie? Hierna lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Illustreren met Adobe online versneld volgen kost om en nabij de €833,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Illustreren met Adobe. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Voor tekenaars en illustratoren die professioneel willen leren omgaan met Photoshop of Illustrator is er de cursus Illustreren met Adobe. Naast handmatig en digitaal illustreren, ontdek je tijdens de opleiding alle mogelijkheden van de veelgebruikte programma’s Photoshop of Illustrator. Denk aan het gebruik van diverse penselen, kleuren kiezen en Illustrator-beelden corrigeren, verbeteren en verwerken. De opgedane kennis kun je direct professioneel toepassen. Het lesmateriaal is volledig afgestemd op de eindtermen van de Adobe-examens. Met deze cursus ben je dus perfect voorbereid op het officiële Adobe Certified Expert-examen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie