nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dieetkok

De cursus Dieetkok flexibel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Healthy Foods. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Dieetkok! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kan jij volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Het laagste lesgeld.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Dieetkok mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDieetkok3-6 maanden€269,00Meer informatie
Dieetkok thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Dieetkok flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vergelijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Healthy Foods? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Dieetkok(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een cursus Dieetkok is niet ingewikkeld. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een Dieetkok thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Dieetkok is er nu al vanaf €269,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Dieetkok thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Dieetkok: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een passende Dieetkok vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Friese Poort. Daarnaast krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties bieden ook een Dieetkok klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem vind je onder andere oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-dieetkok

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Bestuursrecht tot een opleiding als Vakopleiding Sportmasseur, en uiteraard ook de Dieetkok zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Dieetkok online volgen kan al vanaf €269,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dieetkok. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Moeilijke eters? Als Dieetkok draai jij daar je hand niet voor om. Vegetarisch, veganistisch, calorie-arm, suikervrij, glutenvrij , licht verteerbaar of zelfs macrobiotisch. Jij weet er raad mee!

Wil je precies weten hoe de spijsvertering werkt? Wat de impact is van gluten en lactose? Je leert alles over verschillende voedingsstoffen. Je krijgt inzicht in feiten en fabeltjes rond dieetvoeding en ontdekt hoe je voeding aanpast zonder aan kwaliteit in te boeten.

Als kers op de taart krijg je handige tips en oefeningen, praktische voorbeelden en professionele richtlijnen om je aan te houden.


Content
 • De actieve voedingsdriehoek en de Schijf van Vijf
 • Energie en voedingsstoffen
 • Mineralen en vitaminen
 • Spijsvertering en stofwisseling
 • Gezonde voeding de hele dag door
 • Inleiding alternatieve voeding
 • Suikervrije en glutenvrije voeding
 • Lactosevrije voeding
 • Zoutarme en vetarme voeding
 • Licht verteerbare voeding
 • Allergieën algemeen
 • Recepten

Competences
 • Inzicht in gezonde voeding
 • Professioneel kunnen adviseren
 • Gezonde voeding kunnen bereiden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie