nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gezondheidsconsulent

De cursus Gezondheidsconsulent digitaal volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl vind je toonaangevende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Healthcare & Welfare. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk meteen de beste thuisopleidingen van Hollandse opleiders als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Gezondheidsconsulent! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €419,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Professionele docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Gezondheidsconsulent mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGezondheidsconsulent3-6 maanden€419,00Meer informatie
Gezondheidsconsulent online vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Gezondheidsconsulent flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Healthcare & Welfare? Een goede optie is de online thuisstudie Gezondheidsconsulent(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Gezondheidsconsulent is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Gezondheidsconsulent thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Gezondheidsconsulent volg je al vanaf €419,00 via Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Gezondheidsconsulent thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Gezondheidsconsulent: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een dergelijke Gezondheidsconsulent vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids lees je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen als NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Windesheim. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste opleidershebben ze mogelijkheid voor een Gezondheidsconsulent klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-gezondheidsconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Kinderyoga tot HBO Accountancy, en sinds kort dus ook de Gezondheidsconsulent zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn ambities? Hierna vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Gezondheidsconsulent online versneld volgen is mogelijk vanaf €419,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gezondheidsconsulent. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

In de loop der jaren is de kijk op gezond leven en evenwichtig eten drastisch veranderd. Er is echter een constante in het verhaal: mensen keren steeds opnieuw naar de natuur om een gebalanceerde en gezonde levensstijl te creëren.
Als gezondheidsconsulent begeleid je mensen in hun zoektocht naar een heilzaam en vitaal leven. In deze praktijkgerichte thuisstudie leer je alles over gezonde voeding, ontspanning en natuurlijke geneeswijzen. Zo verdiep je je bijvoorbeeld in de wereld van de aromatherapie, ontdek je oosterse geneeswijzen en oefen je met ontspannende massagetechnieken.
Wil je mensen helpen om hun lichaam en geest weer in balans te brengen? Word Gezondheidsconsulent!

Content
 • Starten als zelfstandig gezondheidsconsulent
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen praktijk opstarten
 • De drie pijlers van de aromatherapie
 • Aroma-blendings
 • Relaxatietechnieken en reflexologie
 • Oosterse geneeswijzen
 • Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam
 • Professionele massagetechnieken
 • Natuurlijke cosmetica en huidverzorging
 • Bach-bloesemtherapie
 • Ayurveda en chakra’s
 • Gezonde voeding en natuurlijke geneeswijzen

Competences
 • Professionele massagetechnieken toepassen
 • Natuurlijke cosmetica gebruiken voor huidverzorging
 • Gezond voedingsadvies geven
 • Natuurlijke geneeswijzen, ontspanningstechnieken en reflexologie correct toepassen
 • Aroma-blendings maken en gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie