nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gezondheidscoach

De cursus Gezondheidscoach digitaal volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies vind je de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Healthcare & Welfare. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve thuisstudies van erkende aanbieders van thuisstudies als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Gezondheidscoach! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €1490,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Online account met studieplanning.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Gezondheidscoach juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGezondheidscoach (Allround)3-6 maanden€1490,00Meer informatie
LAUDIUSGezondheidscoach12 maanden€849,00Meer informatie
Gezondheidscoach (Allround) thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Gezondheidscoach flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker check je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Healthcare & Welfare? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Gezondheidscoach (Allround)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Gezondheidscoach gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Gezondheidscoach thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Gezondheidscoach (Allround) is er nu al vanaf €1490,00 bij Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Gezondheidscoach (Allround) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Gezondheidscoach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus is vaak af te ronden in pakweg 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een matchende Gezondheidscoach vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school tref je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Gilde Opleidingen. Verder zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instanties bieden ook een Gezondheidscoach klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, webinars, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-gezondheidscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Programmeren voor Kinderen tot aan Oekraïens, en sinds kort dus ook de Gezondheidscoach zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn ambities? Onderstaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Gezondheidscoach (Allround) online versneld volgen is realistisch vanaf €1490,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gezondheidscoach. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Lifecoach, healer of aromatherapeut, wat wil jij worden ? Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je mensen coacht naar een leven met zelfkennis en positieve energie.

Een goede gezondheidscoach kan luisteren als de beste. Je ziet de kracht van de mens die je voor je hebt en kunt gedrag plaatsen. Interesse hoe de communicatie tussen mensen verbetert kan worden? Je komt er alles over te weten dankzij Neuro Linguïstisch Programmeren en rolt van kennis over hersenen naar een kennismaking met etherische oliën en bachbloesems. Wil je weten hoe je energie, aura’s en chakra’s kunt zien? Je helpt met jouw zienswijze blokkades opheffen zodat energie kan stromen.

Je leert de wereld van natuurlijke geneeswijzen en holistische therapie kennen en weet wat mensen nodig hebben voor hun ontwikkeling.


Content
 • Module 1: Lifecoach
 • Module 2: NLP
 • Module 3: Healing
 • Module 4: Natuurlijke Geneeswijzen
 • Keuzevak: Aromatherapie
 • Keuzevak: Voetreflexologie

Competences
 • Professioneel coachen en met cliënten omgaan
 • Ruime kennis van diverse vakgebieden in de holistische gezondheidszorg

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie