nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dierenasielmedewerker

De cursus Dierenasielmedewerker zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en studies in de categorie Animal Care. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk moeiteloos tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende instellingen als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Dierenasielmedewerker! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €239,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie Dierenasielmedewerker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDierenasielmedewerker3-6 maanden€239,00Meer informatie
Dierenasielmedewerker digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Dierenasielmedewerker online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Hier tref je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Animal Care? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Dierenasielmedewerker(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met een baan, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Dierenasielmedewerker gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Dierenasielmedewerker thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op een tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Dierenasielmedewerker is er al vanaf €239,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Dierenasielmedewerker thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Dierenasielmedewerker: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van ongeveer 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een bepaalde Dierenasielmedewerker vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school vind je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Islamitische Universiteit Europa. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat opleidershebben ze mogelijkheid voor een Dierenasielmedewerker klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere het lesmateriaal, video’s, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-dierenasielmedewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen tot een studie als MBO-module Rekenen 2F, en dus ook de Dierenasielmedewerker zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn privé situatie? Bijgaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Dierenasielmedewerker online versneld volgen doe je vanaf €239,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Dierenasielmedewerker. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Zwerf, pension of afstandsdieren gaan jou aan het hart. Wil je hun benarde situatie zo draaglijk mogelijk maken? Deze thuisstudie Dierenasielmedewerker helpt jouw liefde voor dieren daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

In het dierenasiel krijg je te maken met honden en katten die stress en agressie vertonen. Je krijgt inzicht in dit gedrag en tips hoe je het kunt oplossen. Een vacht die zwaar verwaarloosd is? Achtergelaten of mishandelde dieren ophalen? EHBO voor dieren nodig? Jij weet straks met elke situatie raad!

Honden uitlaten was altijd al je passie, een kooi schoonmaken lig je ook niet wakker van. Klaar voor een functie met megaveel voldoening? Schrijf je in!


Content
 • Wetgeving van het dierenasiel
 • Beroepsprofiel van de dierenasielmedewerker
 • Jouw taken als dierenasielmedewerker
 • Werken in dienstverband of als vrijwilliger
 • De verschillende rassen honden en katten
 • Professionele reiniging van kooien
 • Aangepaste honden- en kattenvoeding
 • De dagelijkse controle en verzorging van dieren
 • Professionele vachtverzorging
 • Het herkennen ziektesymptomen
 • Medische verzorging & EHBO voor dieren
 • Honden uitlaten
 • Het ophalen van achtergelaten of mishandelde dieren
 • De gedragsontwikkeling van honden en katten
 • Stress en agressie bij dieren herkennen en oplossen

Competences
 • Dieren verzorgen van vacht tot voeding
 • Ziektes herkennen en medische verzorging
 • Herkennen en omgaan met bepaald gedrag

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie