nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gemmotherapie

De cursus Gemmotherapie zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Alternative Therapies. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig goede thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Gemmotherapie! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €209,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies Gemmotherapie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGemmotherapie3-6 maanden€209,00Meer informatie
Gemmotherapie thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Gemmotherapie zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Alternative Therapies? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Gemmotherapie(duaal of voltijd). In deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een cursus Gemmotherapie gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Gemmotherapie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Gemmotherapie kan men aanschaffen vanaf €209,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer jongeren kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Gemmotherapie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Gemmotherapie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt ongeveer 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een dergelijke Gemmotherapie vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina tref je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Regio College. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instellingen bieden ook een Gemmotherapie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem download je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen vind je onder andere oefenexamens, oefeningen, video’s, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-gemmotherapie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Van Taal en stijl t/m Theologie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Gemmotherapie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een hoogwaardige thuisstudie Gemmotherapie online versneld volgen is mogelijk vanaf €209,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gemmotherapie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Al in de oudheid gebruikten we knoppen en scheuten van struiken en bomen om mensen te genezen. Zo werden de knoppen van de dennenboom bijvoorbeeld gebruikt om hoestsiroop en kruidenthee van te maken!
Gemmotherapie is dus al eeuwenoud, maar vandaag nog altijd doeltreffend. Als gemmotherapeut werk je hand in hand met de natuur om mensen hun gezondheid en energie terug te geven.
Ben je al bekend met bachbloesems, fytotherapie of andere natuurlijke geneeswijzen? Dan past deze studie helemaal in je straatje. Leer op eenvoudige wijze verschillende preparaten bereiden, breid je kennis uit en word binnenkort zelf gemmotherapeut!

Content
 • Verschillen en overeenkomsten tussen fyto-, aroma-, bachbloesems en gemmotherapie
 • Geschiedenis van de gemmotherapie
 • Geneeskrachtige inhoudstoffen en hun werking
 • Indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen
 • Hoe een gemmopreparaat kiezen?
 • Gemmotherapie per ziektebeeld

Competences
 • Ruime kennis over geneeskrachte stoffen en hun werking
 • Gemmotherapie toepassen per ziektebeeld
 • Kwaaltjes genezen door middel van gemmopreparaten

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie