nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Meridianenleer

De cursus Meridianenleer digitaal volgen? Via onze vergelijker ontdek je talloze thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Alternative Therapies. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Meridianenleer! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €139,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Meridianenleer februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMeridianenleer3-6 maanden€139,00Meer informatie
Meridianenleer thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Meridianenleer flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Alternative Therapies? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Meridianenleer(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met je werk, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Meridianenleer is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Meridianenleer thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Meridianenleer volg je al vanaf €139,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hierna vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Meridianenleer thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Meridianenleer: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een dergelijke Meridianenleer vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school tref je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als HZ University of Applied Sciences. Tevens krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene opleidersverstrekken ook een Meridianenleer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, video’s, webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-meridianenleer

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Vakopleiding Sportmasseur tot en met Voedingstherapie, en dus ook de Meridianenleer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Meridianenleer online versneld volgen is haalbaar rond de €139,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste factoren kun je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Meridianenleer. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben je geïnteresseerd in de energieclusters (meridianen) van ons lichaam? Wil je leren hoe je deze 12 meridianen kunt activeren? En welke invloed de 5 elementen hout, vuur, water, aarde en metaal hierop hebben? Dan is deze oude Oosterse en doeltreffende behandelingswijze jou op het lijf geschreven.

Leer zelf de energiebanen volgen en analyseren op blokkades. Ervaar hoe je de geconcentreerde energie vrijmaakt om bijv. spijsverteringsklachten, rug- en nekklachten en ademhalingsproblemen gericht te behandelen. Deze massage zorgt voor een lichamelijke en mentale gezondheid en een lichaam in volledige balans.

Verlicht de klachten van jouw klanten door je nu in te schrijven voor deze unieke dagcursus.


Content
 • Wat is Chinese geneeskunde?
 • Wat is de leer van de Meridianen en de 5 elementen?
 • Medisch inzicht op basis van energiestromingen
 • Waar liggen de energiepunten?
 • Hoe pas ik het diagnosesysteem toe?
 • Welke behandelwijzen zijn er mogelijk?
 • Acupunctuur en acupressuurpunten
 • Specifieke massagetechnieken voor een betere energiestroom
 • Hoe werkt deze massage in de praktijk?

Competences
 • De Meridianen kunnen aanspreken voor een betere energieverdeling
 • Blokkades vrij kunnen maken door specifieke acupunctuur en druktechnieken
 • Bepaalde aandoeningen kunnen verlichten met een doelgerichte massage

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie