nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Doula

De cursus Doula op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker bekijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Childcare & Education. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken direct kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Doula! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €389,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Overzicht thuisstudies Doula juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDoula3-6 maanden€389,00Meer informatie
Doula zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Doula online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek tref je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Childcare & Education? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Doula(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Doula is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief Doula thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie open je gewoon via internet met jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Doula kun je bestellen vanaf €389,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer arbeiders willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Doula thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Doula: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 3-6 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Doula vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals IVA Driebergen Business School. Daarbij krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste aanbieders verstrekken ook een Doula klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-doula

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Medewerker debiteurenadministratie tot een opleiding als VMBO Scheikunde, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Doula zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn situatie? Hierna behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Doula online versneld volgen doe je vanaf €389,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze zaken kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie is gericht op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Doula. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Zie jij jezelf al helpen bij het wegpuffen van de weeën? De bijzondere tijd van de zwangerschap tot de geboorte begeleiden? De thuisstudie Doula leert je hoe je zo veel mogelijk comfort kunt bieden aan de zwangere vrouw.

Je loodst de aanstaande moeder door de soms zware uurtjes van de bevalling en bent zo de ideale aanvulling op het medisch personeel. Je wordt ingewijd in het psychische aspect van de zwangerschap en bevalling. Wat als het anders loopt? Je leert wat je moet doen en hoe je ouders professioneel bij kunt staan.

Comfort en ondersteuning zijn jouw uitgangspunten. Een aangename massage of zachte muziek? Jij denkt mee en kent alle spelregels van het doula-schap.


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als doula
 • Starten als zelfstandig doula
 • Taken van een doula
 • De moeder bijstaan tijdens de bevalling
 • Kennismaken met de ouders en een geboorteplan opstellen
 • De moeder helpen bij het wegpuffen van de weeën
 • Helpen ontspannen met relaxerende massages en muziek
 • Bieden van emotionele steun tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Het verloop van een zwangerschap en de bevalling
 • Anatomie van het vrouwelijk lichaam
 • Begeleiding na de bevalling

Competences
 • Zwangere vrouwen mentaal en praktisch kunnen begeleiden
 • Kunnen ondersteunen bij een bevalling
 • Helpen en begeleiden na de bevalling

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie