nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Sommelier

De cursus Sommelier flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool vind je tientallen thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Catering & Hospitality. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos goede thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Fontys en start vandaag nog met jouw thuiscursus Sommelier! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €259,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies Sommelier februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSommelier3-6 maanden€259,00Meer informatie
Sommelier thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Sommelier thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website check je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Catering & Hospitality? Een goede optie is de online thuisstudie Sommelier(duaal of voltijd). In deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, sport en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Sommelier is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Sommelier thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding Sommelier volg je al vanaf €259,00 bij Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer werkenden willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Sommelier thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Sommelier: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Sommelier vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina check je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC van Flevoland. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidersfaciliteren ook een Sommelier klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefenexamens, webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-sommelier

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Van HBO Human Resource Management (HRM) t/m HBO Campagne en conceptontwikkeling, en uiteraard ook de Sommelier zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Sommelier online volgen kan al vanaf €259,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Sommelier. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Droom je ervan om je eigen wijnbar te openen? De sterren van de hemel te schenken in een restaurant? Of je vrienden te verbazen met een exclusieve fles? Word dan sommelier maak een succesverhaal van jouw ambities!

In deze thuisstudie leer je eerst alles over de verschillende druivensoorten en het klimaat waarin ze groeien. Vervolgens zoom je in op diverse wijnstreken. Daarna kan het proeven en beoordelen beginnen…

Dankzij de begeleiding van een ervaren sommelier weet jij straks als geen ander welke wijn past bij een gerecht, een persoon of een speciale gelegenheid. Je stelt al snel de ideale wijnkaart samen. Al vóór je diploma binnen is, ben jij aan het proosten!


Content
 • Je toekomstperspectieven en baankansen als sommelier
 • Je eigen wijnbar openen
 • Het proeven van wijn
 • Ingrediënten en bestanddelen van wijn
 • Zelf wijn maken
 • Geschikte druiven om wijn te maken
 • Verschillende druivensoorten en hun kenmerken
 • Het begrip ’terroir’
 • Wijnlanden en wijnstreken
 • Wijnwetgeving en wijnkwalificaties
 • Correct lezen van het etiket op een fles wijn
 • Rijping van wijn
 • Biologische wijn
 • Zelf een wijnkaart samenstellen
 • De correcte temperatuur om wijn te serveren
 • Wijn bewaren
 • Belangrijke wijntermen

Competences
 • Je eigen wijnbar openen
 • Zelf wijn maken
 • Brede kennis van wijn

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie